![]() |
Bıcır İle Kazma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bıcır İle KazmaBıcır Murat sabahtan Kazma Ferhat’ın yolunu bekliyordu ![]() -Lan kazma oğlu kazma sabahki çorbayı kim yaptı?” -Ben yaptım toprağım ![]() -Oğlum çorba hep yanmıştı lan ![]() -Lan toprağım çorbayı yaparken ev aklıma düştü – Kazma Ferhat’ın gözleri yeniden nemlendi – çorba da öyle kaynamış ve çok kaynamış, çok kaynayınca da yanmış… Bıcır Murat af konusunu açacaktı ki karşı koğuşun mazgalı açıldı ![]() ![]() ![]() ![]() -Abi ne oldu ya ?” Mafya babası olan koğuş ağası bağırarak; -Ulan sen kim oluyorsun bana yemek gönderiyorsun hayvan? ![]() ![]() ![]() Kazma Ferhat salçalı yüzünü yıkamaya koğuşa kaçtı, peşinde Bıcır Murat… Murat kahkahalarla salça içinde kalan Kazmaya bakıyor… Kazma üstünü değiştirip üzerine dar olan elbiselerle gelince bıcır yeniden “Lan oğlum ne oldu, hem bu elbiseler sana çok ufak?” diye sordu ![]() -Lan toprağım bu adam bana sürekli sigara alıyor ![]() ![]() ![]() -Ya bu elbiseler, bu elbiseler niye dar?” -Lan toprağım biri geçen sordu; “Kaç beden elbise giriyorsun? Bende; “48 ile 58 arası her türlü elbiseyi giyerim” dedim ![]() ![]() ![]() ![]() Bıcır gülmekten yerlerde geziyor; “48le 58 ha, ha ha ha, 40la 45 ha, ha ha ha…” Kazma Ferhat gülmelere dayanamayınca; -Lan cüce oğlu cüce sus, gülme… Bak sana bir tane vururum 20 takla atarsın ![]() Bıcır Murat, Kazma Ferhat’ın çok sinirlendiğini anlayınca sustu ![]() -Topağım be şu Alanya’yı anlatsana” dedi ![]() Alanya sözünü duyunca Kazma’nın sinirleri gevşedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazma sözünü bitirmeden mutfaktan biri gelip; -Hadi Ferhat abey mutfakta işimiz var” Kazma, Bıcır’a; “ Sonra devam ederiz” diyip hızlıca mutfağa yürüdü… |
![]() |
![]() |
|