![]() |
Ayrılığı Suya Yazdım... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayrılığı Suya Yazdım...Orada yüreğimin kıyısında, sen vardın gittin ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gülüş vardı, bir tebessüm hayat vardı sanki, bir çeşme vardı, suyunu içmeye doyamadığım yani sen vardın gittin ![]() ![]() ![]() Terk ettin beni bir çare bırakıp ![]() ![]() ![]() Bir tek ben kaldım bu koca şehirde bir tek ben ve yalnızlığım ![]() ![]() ![]() Beni ve her atışında can çekişen, sensiz kalbimle bıraktın ![]() ![]() ![]() Oysa ben de hayatın bir ucundan tutunmak istiyordum ![]() ![]() Benim de düşlerim vardı mutluluğa dair ![]() ![]() Hem biliyor musun ? Bütün masum düşlerimde sen vardın ![]() ![]() Kocaman özlemlerim sınırlandıramadığım hayallerim senin içindi ![]() Ellerimi açıp, dualar fısıldadım ikimiz adına sen geldin, bir kor gibi düştün avuçlarıma ![]() ![]() ![]() Yandı benliğim yandı kül oldu benliğim ve her şeyim ![]() ![]() Ama yinede orada yüreğimin kıyısında sen vardın gittin ![]() ![]() ![]() Ve biliyor musun? Artık hayallerle süsleyemiyorum, duygularımı ![]() ![]() ![]() Onların yerini artık, suskunluğum, göz yaşlarım aldı ![]() ![]() Ve gittin işte ![]() ![]() Bir tek yüreğim kaldı gururlu ve ayakta ![]() Oysa hiç bir şey senin kadar, boşluk bırakmamıştı bende ![]() Ya da kimse senin gibi bırakmamıştı, beni hiçliğin kötürüm kollarına ![]() ![]() ![]() Ve şimdi ben, hayallerimden düşerken, hayat bulayım diye, hayatın dikenli tellerine tutunuyorum, ellerim kanıyor ![]() ![]() Alıştım ki artık bu ayrılığa kan bulaşmamalıydı diyorum çaresiz ![]() ![]() Ve sen, evet sen sevmeyi bilenleri kan tutmaz diyorsun beni de kan tutmuyor ya ![]() ![]() Şimdilerde ben yıldızların, ne dediğini anlamıyorum artık ![]() ![]() Bulutlarda bana küsmüş sanki ![]() Senden sonra güneşte doğmadı zaten, karanlıklardayım hala ![]() ![]() Göz pınarlarımdan yaşlar boşalırken, onlar yanımda yok, eşlik etmiyorlar artık ![]() ![]() Bütün mevsimler hazan şimdi benim için ![]() ![]() Hep sonbaharı yaşıyorum, bazense ilkbahar ![]() ![]() Yani hasat zamanı hüzün biçiyorum, belki de yıllardır yetiştirdiğim hüznümü ![]() ![]() Her başaktan iri ve dolgun hüzünler çıkarıyorum ![]() ![]() ![]() Onlar bana ben onlara gülümsüyorum bilmem ![]() ![]() Belki de hüznü seviyorum ![]() ![]() Çaresiz mahkum olduğum, çare diye her seferinde tutunduğum hüznü ![]() ![]() Şimdilerde enkaza dönmüş, bir duvar gibiyim ![]() ![]() Yanımda kimseler yok gölgelenmiyor kimseler ![]() ![]() Harabeliğim ürkütüyor belki, üzerlerine düşmemden, yıkılmamdan korkuyorlar ![]() Sonra sen düşüyorsun aklıma gözlerin, bakmaya doyamadığım gözlerin ![]() ![]() ![]() Hatırlıyorsun değil mi? Hep sana söylerdim ya, saatlerce gözlerine baksam, ellerini tutsam ve ellerin terlese avuçlarımda bu bana yeter demiştim değil mi?sana ![]() ![]() ![]() ![]() Gittin ![]() ![]() ![]() Yoksun artık 'var' değilsin ![]() ![]() Belki de hiç olmayacaksın, belki de çoktan unuttun beni ![]() ![]() Ama biliyor musun? Ben seni hep rüyalarımda görüyorum kaç gece uykumu bölüp uyandığım oldu gerçek diye ![]() ![]() Ama değil işte ![]() ![]() ![]() Ve düşüyorsun gene aklıma taşralığımız düşüyor, yani sıradanlığımız ![]() ![]() Ve gençliğimiz düşüyor ![]() ![]() Hani o istatistiklerde dahi belirtilmeyen ve ne uğruna olduğunu bilmediğimiz, heba edilmiş gençliğimiz ![]() ![]() Hani o görüldüğü zaman, dudak bükülen çoğunluğumuz ![]() ![]() Sevgimiz ![]() ![]() ![]() Hani o yok sayılmalarımız, kabul edilmeyişlerimiz ![]() ![]() ![]() Sahi, biz ayrılığı suya yazardık değil mi? Çünkü yazı suda, su da yazıda çabuk kaybolurdu ![]() ![]() Çünkü ayrılık yazısı kaybolunca suda, ayrılığımızda bitecek, kaybolacak sanırdık ![]() ![]() Ya da sen beni hep kandırdın, çocukça saflık işte, kimseler aldırmazdı hani ![]() |
![]() |
![]() |
|