Bir Tutam Yalnızlık Kadar Aşinayım Yokluğuna.. |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Tutam Yalnızlık Kadar Aşinayım Yokluğuna..Ben Sana Mecburum ben sana mecburum bilemezsin adını mıh gibi aklımda tutuyorum büyüdükçe büyüyor gözlerin ben sana mecburum bilemezsin içimi seninle ısıtıyorum ağaçlar sonbahara hazırlanıyor bu şehir o eski istanbul mudur? karanlıkta bulutlar parçalanıyor sokak lambaları birden yanıyor kaldırımlarda yağmur kokusu ben sana mecburum sen yoksun sevmek kimi zaman rezilce korkuludur insan bir akşam üstü ansızın yorulur tutsak ustura ağzında yaşamaktan kimi zaman ellerini kırar tutkusu birkaç hayat çıkarır yaşamasından hangi kapıyı çalsa kimi zaman arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu fatihte yoksul bir gramafon çalıyor eski zamanlardan bir cuma çalıyor durup köşe başında deliksiz dinlesem sana kullanılmamış bir gök getirsem haftalar ellerimde ufalanıyor ne yapsam ne tutsam nereye gitsem ben sana mecburum sen yoksun belki haziranda mavi benekli çocuksun ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden belki yeşilköy'de uçağa biniyorsun bütün ıslanmışşın tüylerin ürperiyor belki körsün kırılmışsın telâş içindesin kötü rüzgâr saçlarını götürüyor ne vakit bir yaşamak düşünsem bu kurtlar sofrasında belki zor ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden ne vakit bir yaşamak düşünsem sus deyip adınla başlıyorum içim sıra kımıldıyor gizli denizlerin hayır başka türlü olmayacak ben sana mecburum bilemezsin Attila İlhan |
08-24-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Tutam Yalnızlık Kadar Aşinayım Yokluğuna..Aysel Git Başımdan Aysel Git Başımdan Aysel git başımdan ben sana göre değilim Ölümüm birden olacak seziyorum Hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim Aysel git başımdan istemiyorum Benim yağmurumda gezinemezsin üşürsün Dağıtır gecelerim sarışınlığını Uykularımı uyusan nasıl korkarsın, hiçbir dakikamı yaşayamazsın Aysel git başımdan ben sana göre değilim Benim icin kirletme aydınlığını, hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim Islığımı denesen hemen düşürürsün, gözlerim hızlandırır tenhalığını Yanlış şehirlere götürür trenlerim Ya ölmek ustalığını kazanırsın, ya korku biriktirmek yetisini Acılarım iyice bol gelir sana, sevincim bir türlü tutmaz sevincini Aysel git başımdan ben sana göre değilim Ümitsizliğimi olsun anlasana hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim Sevindiğim anda sen üzülürsün Sonbahar uğultusu duymamışsın ki içinden bir gemi kalkıp gitmemiş, uzak yalnızlık limanlarına Aykırı bir yolcuyum dünya geniş, Büyük bir kulak çınlıyor içimdeki Çetrefil yolculuğum kesinleşmiş Sakın başka bir şey getirme aklına Aysel git başımdan ben sana göre değilim, ölümüm birden olacak seziyorum, hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim Aysel git başımdan seni seviyorum Attila İlhan 'Aysel Git Başımdan' |
08-24-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Tutam Yalnızlık Kadar Aşinayım Yokluğuna..Otuz Beş Yaş Yaş otuz beş! Yolun yarısı eder Dante gibi ortasındayız ömrün Delikanlı çağımızdaki cevher Yalvarmak, yakarmak nafile bugün, Gözünün yaşına bakmadan gider Şakaklarıma kar mı yağdı ne? Benim mi Allahım bu çizgili yüz? Ya gözler altındaki mor halkalar? Neden böyle düşman görünürsünüz; Yıllar yılı dost bildiğim aynalar? Zamanla nasıl değişiyor insan! Hangi resmime baksam ben değilim: Nerde o günler, o şevk, o heyecan? Bu güler yüzlü adam ben değilim Cahit Sıtkı Tarancı |
08-24-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Tutam Yalnızlık Kadar Aşinayım Yokluğuna..MAVİ GÖZLÜ DEV O mavi gözlü bir devdi Minnacık bir kadın sevdi Kadının hayali minnacık bir evdi, bahçesinde ebruliii hanımeli açan bir ev Bir dev gibi seviyordu dev Ve elleri öyle büyük işler için hazırlanmıştı ki devin, yapamazdı yapısını, çalamazdı kapısını bahçesinde ebruliiii hanımeli açan evin O mavi gözlü bir devdi Minnacık bir kadın sevdi Mini minnacıktı kadın Rahata acıktı kadın yoruldu devin büyük yolunda Ve elveda! deyip mavi gözlü deve, girdi zengin bir cücenin kolunda bahçesinde ebruliiii hanımeli açan eve Şimdi anlıyor ki mavi gözlü dev, dev gibi sevgilere mezar bile olamaz: bahçesinde ebruliiiii hanımeli açan ev Nazım HİKMET |
08-24-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Tutam Yalnızlık Kadar Aşinayım Yokluğuna..özledim seni ayrılık yüreğimi uyuşturuyor nicedir beynimi uyuşturuyor özlemin,, çok sık birlikte olmasak bile benimle olduğunu bilmenin bunca zamandır içimi ısıttığını yeni yeni anlıyorum yokluğun , hatırladıkça yüreğime saplanan bir sızı olmaktan çıkıp bir boşluğa sabahları seni sewerek başlamaları akşamları her işi bi kenara koyup seninle baş başa konuşmalarımızı özlüyorum yürüyüşlerimizi sewimli oluşunu çocuksu küskünlüğünü nasılda serttin başkalarına karşı beni savunurken we ne kadar yumuşak bir çift kısık gözle kendini ellerimin arasına bırakırken gitmeni asla istemediğim halde buna mecbur olduğunu görmek we sana bunları söylemeden "git artık"demek beni ne kadar çabuk unutursan,okadar çabuk kawuşacaksın mutluluğa demek sana nede zor seni görmemek we belki yıllar sonra karşılaştığımızda bana bir yabancı gibi bakmanı istemek senden yeni bir sewdayı yasakladığım kalbime söz geçirmek |
|