![]() |
Kelebek İle Papatyanın Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kelebek İle Papatyanın HikayesiGünlerden bir gün, evrenin bir noktasında, küçük bir tırtıl gözlerini hayata açmış ![]() ![]() Ne bulursa yemiş ![]() kendine güvenli bir yer bulup, bir koza örmeye başlamış ![]() Bu kozanın içinde geçirdiği uzunca bir sürenin sonunda da, rengarenk kanatlı bir kelebek olup çıkmış ![]() minik kelebek, uçabiliyor olmanın da verdiği mutlulukla uçmaya başlamış ![]() ![]() Derken bir vadiye gelmiş ![]() ![]() Etrafına şaşkın şaşkın bakarken, vadinin öbür ucunda bir papatya görmüş ![]() ![]() bilememiş ![]() ![]() Ve vakit kaybetmeden yüzlerce renkli, hoş kokulu çiçeğin üzerinden geçip doğruca onun yanında almış soluğu ![]() "Merhaba" demiş papatyaya, "sizi uzaktan gördüm ve yanınıza gelmek istedim ![]() ![]() "Merhaba" demiş, "ben de yalnızlıktan sıkılmıştım zaten ![]() Ve konuşmaya başlamışlar ![]() nerede dünyaya geldiğini, geçtiği ormanı, tepeleri anlatmış ![]() Papatya da ona kendinden bahsetmiş ![]() hoşlanmışlar ![]() ![]() Gece olunca beraber yıldızları ve ateş böceklerinin danslarını seyretmişler ![]() güneşin yakıcı ışınlarından korumuş ![]() sevmiş ![]() ![]() Papatyanın da onu sevip sevmediğini merak ediyormuş ![]() edip de bunu papatyaya söyleyememiş bir türlü ![]() incitmekten, bu yüzden kaybetmekten korkmuş ![]() kelebeği çok sevmiş ama o da bir türlü söyleyememiş sevgisini ![]() Duygularının karşılığının olmayacağından, bu yüzden kelebeği kaybedeceğinden korkmuş ![]() ama sevgilerini paylaşmadan sürekli sohbet etmişler ![]() Böylece saatler saatleri kovalamış ![]() artık zamanı kalmadığını, gücünün tükendiğini anlayınca, papatyaya dönmüş ve; "Üzgünüm ama senden ayrılmam gerekecek" demiş ![]() Papatya buna bir anlam verememiş ![]() ![]() benim yanımda mutsuz musun?" ![]() ![]() sen benim hayatıma anlam kattın ![]() sadece üç gündür ![]() ![]() kelebeklerin hiç ölmediği bir yere gitmeliyim ![]() Papatya bu duruma çok üzülmüş ama yapacak bir şey yokmuş zaten ![]() Kelebek artık hiç gücünün kalmadığını, daha fazla tutunamayacağını fark ettiğinde, son bir gayretle papatyaya "Sevi seviyorum" diyebilmiş ancak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() diyebilmiş kelebeğin arkasından ![]() ![]() İçinden "Keşke onun da beni sevdiğini bilseydim ![]() Keşke onu sevdiğimi söyleyebilseydim ![]() ![]() Papatya, sevdiğinin onu sevdiğini bilmeden geçirdiği günlerin acısına dayanamamış ![]() sonra da dökülmeye başlamış ![]() Her düşen yaprakta papatya, "seviyormuş" diye geçirmiş içinden ![]() İşte o günden beri, bunu bilen aşıklar, sevgililerine soramadıklarını hep papatyalara sormuş: "Seviyor mu, sevmiyor mu? |
![]() |
![]() |
|