Seni Yazıyorsam Kalemin İtibarındandır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Seni Yazıyorsam Kalemin İtibarındandır"Bir sokak kedisinin gözlerinde sessizim, yalnızlaştırıyor yüzümü beton giymiş kalabalıklar ![]() !" Ne açtığın boşlukları doldurabiliyorum,ne de yaşayabiliyorum içinde ![]() Gecenin segahını mesken edindi yüreğim,umut mahsulu saatler bana varmadan ölüyor Bir kapsüle sığmayacak kadar çoğaldı içimde yaralar,yarım bardak uykuyla susturamıyorum kendimi![]() ![]() Dilime acımı baglayıp haykırıyorum acım dinmiyor![]() ![]() Haykırışlar yetse de kırılışları anlatmaya,anlattıgını dinletmeye yetmiyor![]() ![]() ![]() Ruh esir,aşk diri,kalem küskün ![]() ![]() ![]() ![]() İz bırakmış gölgelerle yaşanmıyor aşk kavradım ![]() ![]() Kapatılmamış defterlerinin ağrısı volta atıyor şimdi titreyen kıyılarımda,tanımadığım suretlerin hoyratlığını yudumluyorum avuçlarından ![]() ![]() Eskitemediğin acılarına sattın sevgimi![]() !Halbuki ben yüreğine baştan borçlu yazıldığımdan bihaber, dünyaya sığdıramadığın ismini tek heceye sığdırmıştım![]() Yorgun düşmüş yüreğini dokunmadan tutmuştum ,"sus"olup sancılarında,su olup akmıştım yeşertmeye çalıştığın ne varsa![]() ![]() Sen bütün sebepleri buruşturup savururken çöp kutularına,sonuçları birbirine geçirip yollar yaparken ayaklarına,ben sadece kendime söylemişim anlıyorum![]() ![]() Çok gördüm aslında herhangi bir zamanın içinde kaybolanı,ama görmedim kayboldugu yerde bulunanı ![]() Sen kendını hep yanlış yerde aradın![]() ![]() Bulamadıkça vazgectin en insancıl yanlarından da![]() Anlık hazları diyarına hükümdar yaptın,koynundan cıkaramadın tek duyumluk dokunmaları![]() ![]() ![]() Anlamadın yar hiç anlamadın, Başını kuma gömüp yaşanmaz hayat ![]() ![]() Saglam hatta sayısız köprü inşa etmek,köprülerde yaşamak hayatı nehri akmaz kılmıyor![]() Örülen duvarların arkasından bakmak ya da hayata,fırtınaları uzagına düşürmüyor Kaçmak ise sadece çözümsüzlük zincirine bir halka daha ekliyor Ve dayanılır kılmıyor yalancı söylemler acıları![]() ![]() ![]() Emir verilmiyor duragan olmayana ![]() ![]() !Acılar yüzleşme istiyor, yüzleşme kendine dönüp bakmayı ve tam burada başlıyor aynalara yeminli dillerin firarı ![]() ![]() ![]() ![]() "Oysa firar katlanılır kılmaz efkarları ve üstünden atla***** aşılmaz hiç bir acı ![]() ![]() "Gün senin günündür artık ![]() ![]() Sen,ben ve gölgeler denklemine yenik düştü bir yanım Harcanacak tek bir "gel"im bile kalmadı hiçlik sokaklarında kaybolmayı emir biçtiğin ömrüne![]() ![]() ![]() ![]() "Bir mucizeyi yok ettin ![]() ![]() Hadi alkışla kendini ![]() ![]() !"Bir korsan dagınıklığı şimdi bana kalan ![]() ![]() Bakire bir yıldız bile kalmadı -gök-yüzümde![]() ![]() Hergün biraz daha artan bedeli ödüyorum,bilmem kaç kursun eskiterek yüreğimde![]() ![]() Dirhem dirhem sonlanan çağ hatırlatıyor unuttuklarımı anımsıyorum mesela tüm acılar mutluluklardan doğardı![]() ![]() Varlığın kaybolan bir günün içinde kalsa da,kaybolan günün yamacından sessizliğe vuranlara atılan her ok gecemin karanlığında saklı ![]() ![]() Geceyi kaybolan gün mü karartmıştı yoksa yıldızlar parlamak için geceyi karanlığa mı mecbur kılmıştı![]() ![]() ?"Cevapsızlığın körü,sarfet sarfet söylenmeyenler var, söylesemde duyuramadıklarım ![]() ![]() "Leş kokuyorsa dizelerim ![]() ![]() ![]() Harcadıklarından, Harcattıklarındandır, Bil ![]() ![]() ![]() Sevgi dediğin,arsız duygulara kurban edilecek kadar ucuz değil ![]() ![]() Hala, Seni yazıyorsa hala kalemim, Aldıkların, Verdiklerin, ve Senden degil, Kalemin itibarındandır Bil ![]() (!)aLıntıDır Kahraman Tazeoğlu -DiLek GöraL Sesli DinLemenizi Tavsi eDerim |
|
|
|