![]() |
Kendıne Benım İcın Bır Gul Ver |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kendıne Benım İcın Bır Gul VerKendine Benim İçin Gül Ver (Sensizlikle flört etmeyi sen değil, sensizlik bilir; sesi ses, sessizliği sensizlik bilir…) Korkma, sana aşkı öğretmeyen kendinin ellerinden tut! Çok ağrımış kendinin, siyah ve ayaz kendinin ![]() Hep avuttuğum düşler için bana bir gül ver ![]() ![]() ![]() Bak, Palandöken dağlarında karlar erimiş, teknelerle kol kola bir bahar sulara inmiş; dağlar için, sular için bana bir gül ver ![]() Bir gül ver söküldüğüm günler için -ve önce kendinin ellerinden tut ![]() Kendimin ellerinden tutunca, içimden nehirler gibi akmak geliyor; yollara çıkmak, yolculuklara bakmak geliyor ![]() Geberesiye içip salaş meyhanelerde, buralardan böyle ceketsiz kaçmak geliyor… Tutunca kendimin ellerinden, pusulasız gemilerde yatmak; yaşlı ve şefkatli bir azizenin koynunda sabaha dek kıpırtısız susmak geliyor… Sevgilim, iyi insan, tutunca ellerimden, ömrümün içinden akmak geliyor ![]() ![]() ![]() (Sessizlik sensizliği ezbere bilir; sensizlik her şeyi bilir ![]() ![]() ![]() Korkma, sana aşkı öğretmeyen kendinin ellerinden tut; sonra bana aşkı öğretmeyen kendimin ellerinden ![]() ![]() ![]() Bak, yıllarım sırılsıklam/ yağmurlar giymiş, günlerin avlusuna yeni yeni çocuklar inmiş; dağlar için, sular için bana bir gül ver ![]() Avuttuğum düşler için bana bir gül ![]() Bir gül pusulasız gemiler, sökülmüş günler için ![]() ![]() ![]() (Ben bütün yeşillerimi inatçı ayazlara çaldırdım; sen kendinin ellerinden tut ve kendine benim için bir gül ver ![]() Kendine bir gül(ü) ver Yılmaz Odabaşı |
![]() |
![]() |
|