![]() |
Askların Yetım Rengı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Askların Yetım RengıYalnızlığımda seni büyüttükçe kalabalıklaşacağım; Sen kendi kalabalığında hep yalnız olacaksın… I Kapattım ucu kıvrılı yerinden bir defteri Bir defter adınla hükümlü şimdi ![]() ![]() ![]() Sen kendinin pası, kilidi ![]() Gençliğin kendine savurur seni, Esmersin, cehennemin dibinde doğmuşsun, baban iki karılı; evlerde, erkenlerde bekler seni ![]() Sen feodalizmin kara dilberi, gündüzlerin gölgesindeydi sevgi ![]() Gölgesinden gündüzlerin iklimler geçti… Sesin şimdi kanayan bir gül gibi: Kangren ![]() ![]() ![]() II Sen orda kendi manastırının huysuz müridi ![]() Sen orda bir korkuda, bir şarkıda, ölüm susan uğultuda… Sen orda düşlerine leş kargası tüneyen! Elleri ayazlarda sen orda, esmerliğine rehin feodal şatolarda ![]() ![]() Uyurken sen hasretin avlusunda, gündüzlerin gölgesinde oturuyordum ![]() Sonra boşuna çizdim karanlığa resmini ![]() Boşuna ![]() ![]() ![]() Oysa nasıl istersen öyle gebertebilirdin beni ![]() Nasıl istersen! Artık sulara k(atalım) aşkların yetim rengini ![]() ![]() ![]() Yılmaz Odabaşı |
![]() |
![]() |
|