![]() |
Kırgızistan Gezi Anılarım (2006) - Kırgızistan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırgızistan Gezi Anılarım (2006) - KırgızistanKırgızistan Gezi Anılarım (2006) - Kırgızistan[/b] Vakit öğle sonrasını gösterirken Almaata Bişkek yollarında Mercedes taxi yılan gibi kıvrılarak yol alıyordu bense uzun uzun ovalara bakarak türlü hayaller kuruyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biskeke ilk defa geliyordum arkadaşımın oğlu burda öğrenci idi hem onu ziyaret ediyorduk hemde gezi hemde iş konularında fikir sahibi olmak istiyordum ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci gün bize içi dayalı döşeli bir ev bulmuşlardı biz oraya yerleştik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bişkekte çok sayıda Türkçe konuşan kişilerle karşılaşmanız mümkündür bunun sebebi ordaki Türk yatırımlarından oluşan Türk varlığı, Türk Manas üniversitesi vede ordaki özel Türk okulları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her sabah kaldığımız yere yakın olması vede güzel olması sebebiyle Beta Center de kahvaltı yapmak alışkanlık haline gelmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir gün Bişkekde Dordo pazarı diye bilinen bir pazara gittik ordaki alış veriş havasını teneffüs etmeye çalıştık vede gezmiş olduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gittiğim her ülkede halkı yakından tanımak için onların içine karışacak fırsatları ararım hep buradada bunu yerel lokantalarda yapmaya çalıştım vede şehir içi dolmuşlarına binerek yerel halk ile yanyana olma ve konuşma fırsatı buldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kimbilir tekrar ne zaman giderim oralara ![]() ![]() ![]() Aklımda Kalanlar: Geniş yollarına hayran kaldım ![]() ![]() ![]() Türk müteşebbisler her yerde olmaları ![]() ![]() ![]() Türk okullarının faliyetleri ve Kırgızlar tarafından benimsenmesi ![]() ![]() ![]() Sanata değer verildiğini her yerde gözlemliyebiliyorsunuz tıpkı kazakistanda olduğu gibi ![]() ![]() Bir haftalık gezi yetersizdi daha uzun zaman ayırmalı ![]() ![]() ![]() Ökkeş Ağyar - Kahramanmaraş - www ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|