Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
islim, kebap

İslim Kebap

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İslim Kebap






Malzemesi:

4 adet patlıcan
500 gr kuşbaşı et
3 adet domates
2 adet soğan
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı olarak soyun ve boyuna dilimleyin Kararmamaları için tuzlu suda yaklaşık 15 dakika bekletin Bol suyla yıkayın Süzgeçten geçirin Tencereye kuşbaşı eti alın Kısık ateşte kendi yağıyla kavurun
Et bıraktığı suyu çekince yarım su bardağı sıvıyağı, kabuğu soyulup küp doğranmış domatesi, suyu, yemeklik doğranmış soğanı, tuzu ve karabiberi ilave edin Kısık ateşte domatesler yumuşayana dek pişirin
Bu arada kuruladığınız patlıcanları da yağda kızartın Kızarttığınız patlıcanlardan ikisini artı oluşturacak şekilde yerleştirin Etli malzemeden alıp patlıcanların ortasına koyun Daha sonra patlıcanların uçlarını üzerine doğru katlayın üzerlerine domates ve biber dilimleri koyup, kürdanla tutturun
Diğer patlıcanları da bu şekilde hazırlayın Daha sonra islim kebaplarını bir tepsiye dizin Kalan etin üzerine çok az su ekleyip, patlıcanların üzerine gezdirin önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.