İslim Kebap |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İslim KebapMalzemesi: 4 adet patlıcan 500 gr kuşbaşı et 3 adet domates 2 adet soğan Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı su Tuz, karabiber Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı olarak soyun ve boyuna dilimleyin Kararmamaları için tuzlu suda yaklaşık 15 dakika bekletin Bol suyla yıkayın Süzgeçten geçirin Tencereye kuşbaşı eti alın Kısık ateşte kendi yağıyla kavurun Et bıraktığı suyu çekince yarım su bardağı sıvıyağı, kabuğu soyulup küp doğranmış domatesi, suyu, yemeklik doğranmış soğanı, tuzu ve karabiberi ilave edin Kısık ateşte domatesler yumuşayana dek pişirin Bu arada kuruladığınız patlıcanları da yağda kızartın Kızarttığınız patlıcanlardan ikisini artı oluşturacak şekilde yerleştirin Etli malzemeden alıp patlıcanların ortasına koyun Daha sonra patlıcanların uçlarını üzerine doğru katlayın üzerlerine domates ve biber dilimleri koyup, kürdanla tutturun Diğer patlıcanları da bu şekilde hazırlayın Daha sonra islim kebaplarını bir tepsiye dizin Kalan etin üzerine çok az su ekleyip, patlıcanların üzerine gezdirin önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın |
|