Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
levrek, yavrusu

Levrek Yavrusu

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Levrek Yavrusu






Hazırlanışı

Levreğin kafasını ve karnını yarmadan pullarını kazıyın Sırtından, ensesinden kuyruk üstüne kadar sırtını, bel kemiğinin iki tarafından yararak kemiklerini ve bağırsaklarını temizleyin İyice yıkayıp kurulayıp muhafaza edin Bir kabın içine ekmek içi, tereyağı, biber, tuz, soğan, maydanoz, defne ve yumurta sarısını koyup karıştırıp balığın içine sırtından doldurun Balığı bütünü ile alabilecek uzunca bir güvecin veya küçük tepsinin içini yağlayıp balığı yerleştirin Üzerine bir su bardağı beyaz şarap ve balık suyunu ya da suyu koyup üzerini kapatarak ağır ateşte fırında ya da ocağın üzerinde 20 dakika pişirip hemen servis edin



Malzemeler

1 adet yavru levrek

200 gr tereyağı

2 çay fincanı bayat beyaz ekmek içi

2 yumurtanın sarısı

1 bağ kıyılmış maydanoz

½ tatlı kaşığı tuz

1 tutam karabiber

1 küçük ince kıyılmış soğan

2 yaprak defne

1 su bardağı beyaz şarap

2 kahve fincanı balık suyu ya da su



4 kişilik

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.