Pirasali Tavuk Göğüsü |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirasali Tavuk Göğüsü* Malzemeler: 2 adet tavuk göğüsü (yaklaşık yarım kilo) 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı sherry 400 gr Pırasa Kekik 2 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi 2 yemek kaşığı limon suyu tuz ve karabiber 2 yemek kaşığı badem Yapılışı: 1-Tavuk göğüslerini yıkayıp kurulayınız 2 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık sherry ve maydonazdan oluşan karışıma bulayınız 2-Kapalı bir kapta 800W güçte 9-12 dakika arasında pişiriniz Pırasaları temizleyip yıkadıktan sonra doğrayınız 3-Pişmiş tavuğu suyundan ayırıp bu suyun içinde pırasaları 800W güçte 3-5 dakika arasında pişiriniz Bu arada tavuğu derisini soyup kemiklerini ayırınız Beyaz sirke, limon suyu ve 1 kaşık zeytinyağı, tuz ve karabiberi pişmiş pırasaya ekleyip karıştırınız 4-Servis tabağına bu karışımı yayıp tavuk göğüslerini üstüne koyunuz İnce doğranmış bademleri üzerine serpiniz |
|