Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
5bölüm, barışı, büyük, gelen, gelişmeler, lozan, meclisinde, meydana, millet, nutuk, türkiye

Nutuk > 5.Bölüm > Lozan Barışı Ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Meydana Gelen Gelişmeler >

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nutuk > 5.Bölüm > Lozan Barışı Ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Meydana Gelen Gelişmeler >

Lozan Barış Konferansı
Osmanlı Devleti'nin Dünya Gözünde Hiçbir Değeri Kalmamıştı
Halk İle Yakından Görüştüm, Düşüncesini ve Eğilimini Bir Daha İncelemek Önemliydi
Ulusal Egemenlik İle Halifelik Makamının Durumları ve İlişkileri
Halife Olan Kişiyi Umuda Düşürecek İçten Bağlılık Gösterileri
Din Oyuncuları Halifeyi Bütün Müslümanlara Egemen Bir Devlet Başkanı Yapmak İstiyorlardı
Halifelik Konusunda Halkın Kuşku ve Kaygılarını Gidermek İçin Yaptığım Açıklama
Anayasada Düğümlü Kalan Noktalar
Halk Partisini Kurma Girişimi
Dokuz İlke, Partimizin İlk Programı
Lozan Konferansı Görüşmeleri Kesildi
Lozan Konferansı Görüşmeleri Üzerine Mecliste Ateşli Tartışmalar
Meclisteki Karşıcılların Çeşitli Saldırıları
"Beni Yurttaşlık Haklarından Yoksun Etmek" İsteyen Önerge Üzerine Yaptığım Konuşma
Önerge Koşullarının Bende Bulunmayışının Nedenleri
Ulusun Benim İçin Beslediği İçten Sevgi ve Güveni Göstermesi
Yeniden Seçim Yapılması Kararı
Lozan Konferansının İkinci Evresi ve Yeni Seçimlerde Ulusun Gösterdiği Uyanıklık
Nurettin Paşa'nın Bağımsız Olarak Milletvekili Seçilmeye Girişmesi ve Yayımladığı Yaşamöyküsü Kitapçığı
Nurettin Paşa İle Babasının Meşrutiyet Devrimine Katılışları İle İlgili Anılarım
Yaşamöyküsü Kitapçığına Göre, Nurettin Paşa'nın Meşrutiyet Kuruluşundan Sonra Yaptığı İşler
Irak Savaşlarında Nurettin Paşa
Büyük Saldırı Sırasında Nurettin Paşa Savaş Alanına Dürbün İle Bakmayı Yeğ Tutuyordu
Yaşamöyküsü Kitapçığına Göre Nurettin Paşa'nın İstanbul'da ve Anadolu'da Gördüğü Önemli İşler
Nurettin Paşa, Büyük Utkuda En Az Onur Payı Olan Kişidir
Nurettin Paşa'yı ve Ordusunu İzlemek ve Yönetmek Zorunda Kaldım
Ulus ve Tarih San Vermekte O Kadar Eli Açık Değildir
Lozan Barış Antlaşması
Mondros Ateşkes Anlaşmasından Sonra Türkiye'ye Yapılan Dört Barış Önerisinin Karşılaştırılması
Delegeler Kurulu Başkanı İsmet Paşa İle Bakanlar Kurulu Başkanı Rauf Bey Arasında Çıkan Anlaşmazlık
İsmet Paşa'da Bakanlar Kurulu Başkanı Rauf Bey'e Karşı Güvensizlik Duygusu Uyanmıştı
Yunan Onarımları İşinden Dolayı İsmet Paşa İle Bakanlar Kurulu Arasında Doğan Görüş Ayrılığı ve Gerginlik
Ben İsmet Paşa'nın Görüşünü Uygun Buldum
Sorunu Çözmek İçin Bir Yana Hak Vererek Öbür Yanı Susturmak Yoluna Gitmedim
Kuponlar ve Ayrıcalıklarla İlgili Yazışmalar İki Yanı Yeniden Sinirlendirdi
Rauf Bey'in Bu Görüş Ayrılığını Kendisi İle İsmet Paşa Arasında Başlı Başına Bir Sorun Sayması Doğru Değildir
Barış Antlaşmasını İmzadan Önce İsmet Paşa'nın Hükümet Görüşünü Öğrenmek Üzere Çektiği Tele Rauf Bey Karşılık Vermemişti
İsmet Paşa'ya Antlaşmayı İmzalamasını Bildirdim
İsmet Paşa'nın Üzüntüsü
Hazırlayan ve İmzalayanların Kutlanması
Rauf Bey Kutlamak İstemiyor
Rauf Bey'in Yazdığı Ya Da Yazdırdığı Tel
Rauf Bey Lozan Antlaşmasını Yapan İsmet Paşa'yı Kutlama Dolayısıyla Mondros Ateşkes Anlaşmasını Yapan Kendisini Savunmaya Çalışıyor
Rauf Bey Utku Kazanmış Ordunun Başından Lozan'a Giden Kişiye Utkudan Utkuya Yürüyen Ordunun Öyküsünü Anlatıyor
Rauf Bey İsmet Paşa İle Karşı Karşıya Gelemeyeceğini ve Onun Karşısında Bulunamayacağını Söylüyor
Rauf Bey, Devlet Başkanlığı Katının Güçlendirilmesini Önerirken Ne Düşünüyordu
Yurda ve Ulusa Kimler Hizmet Ederse İzlemci Onlardır
Rauf Bey'in Bakanlar Kurulu Başkanlığından ve Ali Fuat Paşa'nın Büyük Millet Meclisi İkinci Başkanlığından Çekilmeleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com