Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
moda, serbest, tunusluyla, zeynep

Zeynep Tunuslu'yla Serbest Moda

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zeynep Tunuslu'yla Serbest Moda

Modacı Zeynep Tunuslu ile evden çalışmanın haliyet-i ruhiyesi üzerine

Hayatında hiç bir yere bağlı çalıştın mı yoksa ilk günden beri freelance mi yaptın bütün işlerini?

çalışma hayatına Mudonun tasarım bölümünde başladım Mustafa Taviloğlu arabasında toplantı notları yazdırırdı hep çünkü sürekli seyir halindeydik Haftanın iki günü vitrin düzenlemelerini yapmak için Bodrum, Ankara ve İzmire seyahat ediyordum Sonra işten ayrıldım ve kendi atölyemi kurdum Bahçe içindeydi çünkü ben açık havada çalışmayı seviyorum ve buna alışkınım
Bu çalışma şekli bir ruh halinin getirisi mi? Nasıl freelance çalışmaya başlar insan?

Aslında sabah 0900 akşam 1100 atölyelerde çalışmaya çok alışkınım Aynı anda dört farklı proje ile uğraşmazsam bir şey yaratamıyorum diye endişelenmeye başlıyorum Bu şekilde olduğu zaman bile günü iyi planlamak gerekir Kendime gün içinde ayırdığım zaman, arabada trafikteyken kitap okumak, mesajlaşmak, saç taramak galiba
Genelde günün hangi saatleri ve nerelerde çalışıyorsun?

Güne erken başlarım, 0730 gibi kalkar önce balkonda kahvemi içerken notlarımı yayarım sardunya saksılarının arasına Sonra arabada numunelerim, başlarım çalışmaya Hareket halinde olmalıyım her zaman bu yüzden arabada çalışmayı seviyorum Toplantım varsa Bebekte Luccada yaparım Atölyeye gitmem gereken günlerde ise çoğu fabrika Bakırköy taraflarında olduğu için gün trafikte ölür
Laptopını alıp nerede istersen orada çalışma lüksü nasıl bir şey?

Yanımda laptop olmazsa bir internet kafeye giderim Her zaman şişe suyum, uyku tulumum, renkli kalemlerim, ses alma cihazım yanımdadır Her yerde çalışıp her yerde uyuyabilirim Dört ayrı iş çantasıyla gezmek bazen zor gelir Bohçacı gibi hep elim kolum doludur
Hep yaratıcı işlerin altında görüyoruz adını En son bir de kitap çıkarttın 13diye Nasıl para kazanıyorsun?

Para kazanmak zorunda olmak, su, elektrik faturalarını düşünmek yaratıcılığı kısıtlıyor ama lükslerimi minimumda tutup zevk aldığım işleri yapmak peşindeyim kendimi bildim bileli Bir şekilde de oluyor, galiba Allah yardım ediyor
Proje bazlı çalışıyorsun genelde Düzenli bir gelirin var mı? Paranı alamadığın oluyor mu hiç?

Evet bazen televizyoncuların ödemeleri aksıyor Ben de önce küsüp çalışmıyorum onlarla ama sonra küs olduğumu unutup yine bir iş yapıyoruz Kısıtlı parayı en iyi şekilde tutmaya çalışsam da benden sürekli kaçar çünkü parayı hiç anlamıyorum Benim kafam daha çok bir elbise vereyim karşılığında bir karpuz alayım ya da bir saat windsurf yapayım şeklinde çalışıyor
Gelecek kaygısı yok mu?

Gelecek için üzülemem çünkü neler getirecek bilmiyorum, present is a gift üretici biriysen dünyanın hiç bir yerinde aç kalmazsın onu biliyorum çok zorda kalırsam cheesecake yapar onu satarım Babysitterlık, dans hocalığı, mücevher tasarımcılığı, giyim yapabildiğim diğer işler
Boş olduğun zamanı nasıl geçirmek istersin?

Boş bir günüm olsa paniklerim Ayaklarımı deniz kenarında sallayıp salatalık yemek isterim bir de film çekmeye başlamak Ya da yetim çocuklarla oynamak
Yaratıcı olabilmek için bağımsız olmak şart mıdır? İlerleyen günlerde neler var kafanda yeni iş anlamında?

Yaratıcı olmak için senin ne dediğini anlayacak bir ekip şart öncelikle Benim bir Emirim var mesela, onsuz asla olmaz Gelecekte politikaya girmek, şiddet gören kadınlar ve eğitim üzerine çalışmak istiyorum Bu kış Sıtkı Kösemenle birlikte gençlik nereye gidiyor adı altında bir profil çalışması yaptığımız kitap çıkacak Ağırlıklı Bakırköy, İkitelli, Kadıköy var profilde Footsteps in Asia adlı bir kısa metraj var işlerden aklıma gelen Tabii para kazanmak için de bikini ve pareo koleksiyonu hazırlamak
Freelance çalışmanın avantajı ve dezavantajı nedir?

Avantajı birçok farklı iş yapabilme ve özgür saatler Dezavantajı disiplin ve sürekli üretim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com