08-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İclal Aydın
İclal Aydın kimdir? Geçmişi nasıldır?
1971 doğumluyum Ankara'da büyüdüm Tiyatro oyuncusu olarak profesyonel oldum 1997 yılında televizyona geçtim 2002 yılından bu yana yazılı basında çalışmaktayım 1 çocuk annesiyim
Kızınız kaç yaşında? Bize biraz kızınızdan bahseder misiniz?
Kızım Zeynep Lal 18 aylık Bana ve babasına pek benzemiyor Sarışın ve yeşil gözlü bir çocuk Şu anda sakin bir tutumu var ama ileride nasıl biri olur bilemiyorum Sanırım yetiştirmenin yanı sıra hamurunda taşıdığı özellikler de çok önemli Umarım birbirimizi üzmeyiz
Hamileliğiniz nasıl geçti? Kaç kilo aldınız ve hemen verebildiniz mi?
Çok rahat bir hamilelik dönemi geçirdim Asla eve kapanmadım ve saklanmadım Duygusallık bu dönemde çok yüksek olur En güzel yazılarımın hamileliğim sırasında ortaya çıktığını düşünüyorum Hamile kaldığımda 4 kilo fazlam vardı 16 kilo da hamilelik döneminde aldım Toplamda 20 kilo ile doğuma girdim İlk altı ay süt de verdiğim için kilo veremedim Kızım 1 yaşına geldiğinde 20 kiloyu da vermiştim
9 ay boyunca neler yediniz ve içtiniz? Spor yaptınız mı?
Bol bol yoğurt, meyve ve sebze yedim Açıkçası canım daha çok bu tür şeyler istiyordu İlk altı ay boyunca her ay bir kilo aldım ama son üç ayda özellikle 9 ayda birden müthiş bir kilo artışım oldu Çok su içtim, çok limon yedim Zaman zaman yürüyüşler yaptım
Doğumunuzu nerede yaptınız? Hangi doğum şeklini seçtiniz, doğumun zor yanları nelerdi?
Doğumumu İstanbul'da Alman Hastanesi'nde Dr Numan Bayezıd kontrolünde sezeryanla yaptım Aslında normal doğum yapabilirdim ama birden çok korktum ve bebek yola çıktığı için apar topar ameliyata girdim Sezeryan doğum anlatıldığı kadar ağır değil Bütün mesele annenin çabucak ayağa kalkabilmesinde Ne kadar erken yataktan kalkarsa o kadar çabuk iyileşir ve sancısı azalır
Hamilelik döneminizde ve kızınız doğduktan sonra, iş hayatınız nasıl etkilendi?
Daha önce de söylediğim gibi ben hiç ara vermedim Doğumun ertesi günü hasta yatağımda kucağımda diz üstü bilgisayarımla yazı yazarken resmim var Benim en verimli dönemimdi Ama çok yoruldum İkinci kitabımın çıkışı ciddi bir lohusa bunalımına denk geldi O dönem çok zorlandım
Hamileliğiniz boyunca, eşinizin davranışları nasıldı? Şimdi çocuğunuzla ne gibi paylaşımlarda bulunuyor?
Çok eğlenceliydi Zamanı el verdiğince kızıyla beraber oluyor Eşim oyuncu bir baba olduğundan iyi vakit geçiriyorlar
Doğumdan sonra ne kadar süre evde dinlendiniz? Çocuğunuzu ne kadar süre emzirebildiniz?
Hiç ara vermedim Yaklaşık üç ay ofisimi eve kurup tüm çalışmalarımı evden yürüttüm Günde üç saat dışarı çıkıyordum Üç buçuk ay sadece anne sütü sonrasında mama takviyeli gitmek zorunda kaldım Sütü yapan tek şey de çok uyku ve bol su
Şuanki yoğun temponuzda çocuğunuza ayırdığınız zaman ne kadar?
Her çalışan anne gibi çok vakit ayıramıyorum Ama mümkün olduğunca bu kıymetli vakitleri dolu dolu geçirmeye çalışıyorum
Siz çalışırken çocuğunuza kim bakıyor?
Ailemden birilerinin gözetiminde bir ablası var
Sizin gibi yoğun bir tempoda çalışan bir kadın, çocuk yapma kararı verirse neler tavsiye edersiniz?
Bu çok zor bir soru Ama kariyer yapan kadın için çocuk, aynı zamanda bir merhem Anne olmanın, hayatta yapılmak istenilenlerin önünde bir engel olmadığını düşünüyorum
Kızınıza kardeş düşünüyor musunuz?
Evet düşünüyorum  
Evli, çocuklu ya da çocuk isteyen insanlara tavsiyeleriniz nelerdir?
Çocuk konusunda, böyle sihirli formüller olsa da hepimiz birbirimize aktarabilsek Her ailenin kendine göre bir çıkış yolu olduğunu düşünüyorum Her anne birbirinden farklı çünkü
|
|
|