Cibrili Eminin Duasi |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cibrili Eminin DuasiEnes b Malik (ra)’dan rivayet edilmiştir Bir defasında Efendimiz (sav) minbere çıkarken birinci basamağı çıktığında “Amin” buyurdu Ardından ikinci basamağı çıktıkları zaman yine “Amin” buyurdu Ve üçüncü basamağı çıktığında yine “Amin” buyurdu Böyle bir durumla ilk defa karşılasan Sahabe-i Kiram bunu merak ettiler ve sebebini sordular: -“Ya Resûlullah (sav)! Minbere çıkarken üç kere “Amin” buyurdunuz bunun hikmeti nedir? Bunun üzerine Efendimiz (sav) buyurdu ki: -“Minbere çıkarken birinci basamağa ayağımı attığımda Cebrail gelerek: -“Kim Ramazan ayına yetişirde günahlarını affettiremezse ALLAH’ın (cc) rahmetinden uzak olsun” diye dua etti, ben de “Amin” dedim -“ikinci basamağa çıktığımda Cebrail tekrar : -“Kim ana-babasına veya ikisinden birine yetişir de onların rızasını kazanamazsa ALLAH’ın (cc) rahmetinden uzak olsun” diye dua etti ben de “Amin” dedim -“Ve üçüncü basamağa çıktığımda yine Cebrail kardeşim: -“Kimin yanında Senin adın anılır da, Sana salat-ü selam getirmezse ALLAH (cc) onu rahmetinden uzak kılsın” diye dua etti ben de “Amin” dedim buyurdu ESSELATÜ VESSELAMÜ ALEYKE YA RESULALLAH |
|