![]() |
Ey Sevgili Tükendim Artık! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ey Sevgili Tükendim Artık!Sen! Ey yalnızlığımın adı, sevdanın adresi, sonsuz ahı hasretimin ![]() hülyalarımın sahibi dil-i suzan ![]() Benim bitmeyen yanlızlığım, yanlızlığımın bitmeyen umutışığı ![]() sahibi, yüreğimin canyoldaşı dilruba ![]() Beni diyar diyar süren gurbet ellere, seyyah edip gezdiren, hasretini çektiren ölümüne ![]() ![]() ![]() gözlerimden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çıkıp gitme zamanı şimdi yine ey yar, uzaklar düşünce bir kez yüreğe, sen düşünce hayale, ruhumu zaptetmek mümkün müdür? ![]() ![]() ![]() senden izler ararım, hiç bir yerde olmadığını bile bile ![]() zamanlarda aklıma düşersin, yaralanırım ![]() ![]() ![]() Dilimin ucuna her geldiğinde dilimi ısırırım, seni sevdiğimi haykırmamak için ![]() ![]() varki her yaklaştıkça uzaklaşıyorsun ![]() ![]() ![]() Ama artık anlıyorumki sana kavuşmak sonsuz bir hayal, yine de sevdamı yükleyip yüreğime, seni bulmak, sana söylemek için sevdiğimi ![]() düşerim yollara yeniden ![]() ![]() ![]() Şimdi her seher çıkıp dağlara ismini haykırırım yankılı kayalara ![]() ![]() ![]() İlan-ı aşk ederim, dinlemeselerde beni! Duymasalarda! "Ey dağlar, ey nehirler, ey rüzgar, ey bulutlar, ey insanlar duyduk- duymadık demeyin, ben onu seviyorum," derim ![]() ![]() ![]() Sensiz hayat yok benim için, yaşam yok ![]() aşk için yaşarım yalnız, aşkım için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Gönül her zaman gelmeyeni beklermiş" derler, sevdası saklı duran sevgiliyi ![]() ![]() ![]() ![]() Sen benim bir ömür hasretini çektiğimsin, beklediğimsin ey yar ![]() boşluklarını seninle doldurdum ömrümü ![]() ![]() ![]() söylediğim bütün şarkılarda sen vardın yüreğimde ![]() yeminlerde sen vardın yanımda ![]() ![]() ![]() ![]() Düşlerim dağınık şimdi, kara bulutlar kümelenip durur usuma, acılar çöreklenip yüreğime, yerden yere vurur beni olmadık zamanlarda ![]() sevdiğimden beri, ilmek ilmek hasret dokur ömrümün gergefine zaman ![]() ![]() ![]() ne zaman özleyip ağlasam güzelleşir yeryüzü, güzelleşir gökyüzü, ışık dolar gözlerime ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() adı ![]() ![]() ![]() Ey yar yıldızım yitikse şimdi, doğmuyorsa ve ışımıyorsa gecelerime ay ![]() Beni terkedip başka ufuklarda parlıyorsa, almıyorsa beni kucağına bir vefalı dost gibi ve gelmiyorsa beklediğim sabah ![]() yoksan eğer, uzaklar acımasızca vuruyorsa ![]() Ben yine de hep seni düşlerim ışıl ışıl, seni özlerim zifiri gecelerde de olsa ![]() ![]() ![]() Şimdi her gece bir tren kalkıyorsa gönlümün istasyonundan sana doğru, elim kalkmıyorsa ve sallayamıyorsam verdiğin mendili ardından ![]() olup düşüyorsa ve hüzün olup yakıyorsa düştüğü yeri sebep sensin ![]() Meğer ki aşk imiş beni bağlayan hayata bu güne kadar ![]() sevdayı hissettiğim içinmiş, sevdayı yüreğimde ölümüne taşıdığım içinmiş ki yaşamışım ![]() ![]() ![]() savunmuşum gözyaşımı kimseye aldırmadan ![]() Bilki, tomurcuklar açmadan kuruyorsa dalımda, her bahar bir tek kan gülleri açıyorsa gülşende, ey aşk, ey sevdiğim sensin sebep ![]() ![]() ![]() Şimdi ölüme hüküm giyiyorsam her yargılandığım yerde, hüznün acılı ırmaklarında kalıyorsa hayallerim ve sonunda kırılıyorsa kalem ![]() sebep sensin ey aşk, ey sevgili ![]() Ben sefilliği, garipliği, çölü, kimsesizliği, sahrayı, sahrada derviş olmayı, aşka mahkum olmayı senin için seçmişim ey yar ![]() ![]() ![]() İstersen sev beni! istersen kır! Acıt, ez, öğüt, paramparça et ![]() Gücüm yok tükendim ey yar! Çek ipimi ![]() ![]() ![]() Söyle, ne desem son sözüm sorulup, zülfün boynuma dolandığında, Söyle ne etsem, nereye gitsem ![]() ![]() ![]() Ah! etsem, delinir mi kara bağrım? Yaralı geyikleri kurtulur mu canevimin? Gücüm yok ![]() ![]() ![]() Gecelerden sabahlara, karanlıklardan güneşlere doğru açılan yüreklerimizin perde aralıklarından süzülen nur katreleriyle geldim kapına ![]() ![]() ![]() Biliyorum, güllerden geçer sana giden yollar ![]() ![]() ![]() Yakarışlarla, dualarla, tahiyyatlarla bezenir ![]() Ey rahmetiyle kalpleri evirip çeviren, sana kalbimi getirdim ![]() Ey kalpleri nuruyla sarıp okşayan! Onulmaz yaralarla kan-revan kalbim avuçlarımda, kapına geldim ![]() |
![]() |
![]() |
|