![]() |
Kur'an-İ Kerim'de Dualar/Çağrilar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an-İ Kerim'de Dualar/ÇağrilarRabbinize yalvara yakara ve için için dua edin/ çağırın ![]() Doğrusu O aşırı gidenleri sevmez ![]() KUR'AN-I KERİM'DE DUALAR/ÇAĞRILAR 1 ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() FATİHA SURESİ 1-7 "Rabbim! Burasını emin bir şehir kıl, halkından, Allah'a ve ahiret gününe inananları ürünlerle rızıklandır" BAKARA SURESİ 126 "Rabbimiz! Yaptığımızı kabul buyur ![]() BAKARA SURESİ 127 "Rabbimiz! İkimizi Sana teslim olanlardan kıl, soyumuzdan da Sana teslim olanlardan bir ümmet yetiştir ![]() BAKARA SURESİ 128 "Rabbimiz! İçlerinden onlara Senin ayetlerini okuyan, Kitab’ı ve hikmeti öğreten, onları her kötülükten arıtan bir peygamber gönder ![]() BAKARA SURESİ 129 "Rabbimiz! Bize dünyada da iyiyi ver, ahirette de iyiyi ver ve bizi ateşin azabından koru ![]() BAKARA SURESİ 201 "Rabbimiz! Bize sabır ver, ayaklarımızı kaydırma, inkar eden millete karşı bize yardım et" BAKARA SURESİ 250 “Rabbimiz! Eğer unutacak veya yanılacak olursak bizi sorumlu tutma ![]() ![]() ![]() ![]() BAKARA SURESİ 286 "Rabbimiz! Kendimize yazık ettik; bizi bağışlamaz ve bize merhamet etmezsen biz kaybedenlerden oluruz ![]() A’RAF SURESİ 23 "Rabbimiz! Bizi zalimlerle beraber bulundurma!" A’RAF SURESİ 47 “ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A’RAF SURESİ 89 “ ![]() ![]() ![]() ![]() A’RAF SURESİ 126 "Rabbim! Beni ve kardeşimi bağışla, bize acı! Sen merhametlilerin merhametlisisin ![]() ![]() ![]() A’RAF SURESİ 151 "Rabbim! Dileseydin daha önce beni ve onları yok ederdin, aramızdaki beyinsizlerin yaptıklarından ötürü bizi de yok eder misin? Bu, Senin imtihanından başka bir şey değildir ![]() ![]() ![]() ![]() A’RAF SURESİ 155-156 "Rabbim! Sen bu zalimlerin sadece şaşkınlığını artır ![]() NUH SURESİ 24 " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NUH SURESİ 26-27 "Rabbim! Beni, anamı, babamı, evime inanmış olarak gireni, inanan erkek ve kadınları bağışla; zalimlerin de yalnız helakini artır ![]() NUH SURESİ 28 1- De ki: " Sığınırım felağın Rabb’ine 2- Yaratıkların şerrinden, 3- Bastırdığı zaman karanlığın şerrinden, 4- Düğümlere üfüren büyücülerin şerrinden, 5-Kıskandığı zaman kıskananın şerrinden ![]() FELAK SURESİ 1-5 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() 6 ![]() ![]() NAS SURESİ 1-6 |
![]() |
![]() |
![]() |
Kur'an-İ Kerim'de Dualar/Çağrilar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an-İ Kerim'de Dualar/Çağrilar:-025ALLAH Celle Celaluhü, bu güzeller güzeli Ayet-i Kerime meallerini bizlerle paylaşıp hatırlattığın için ecrini versin, senden razı olsun muhacir kardeş ![]() Dua mahiyetindeki bu güzel Ayet-i kerimeler ezberlense ne iyi olur ![]() eyyubi kardeşimizin Forumda açtığı yeni, haftalık ezber ders faaliyetinde güzel gider, iyi olur ![]() ![]() ![]() :-025Mevlamız C ![]() ![]() anlayan, öğrenen ve onunla amel eden kullarına ihlak eylesin bizleri, amin ![]() |
![]() |
![]() |
|