![]() |
Dualar Nasil Kabul Olur? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dualar Nasil Kabul Olur?DUALAR NASIL KABUL OLUR --Apartmandan çıkar çıkmaz soğuk hava yüzüne çarptı, ama onun zihni hala az önce okudukları bir cümleye takılı kalmıştı; --ALLAH İnsanın dualarını işitir ve onlara cevap verir, onlarla konuşur ![]() ![]() ![]() --Dalgın bir halde arabasına bindi, anahtarı kontağa sokmadan önce soğuğa aldırmadan bir kaç dakika kadar daha bu konuyu düşündü, --Nasıl??? Bu soru zihninin derinliklerinden gelip beynini bir bulut gibi kaplıyordu ![]() --NASIL??? --Onun herşeyi duyabileceğinden zerre kadar şüphesi yoktu, Ama yinede dualara nasıl olupta karşılık verdiğini zihni kavrayamıyordu ![]() --Sonunda cevabı bulmayı zamana bırakmayı düşünüyordu'ki birden içinden bir ses; ''Bunu neden bir dua vesilesi yapmıyorsun'ki'' dedi ![]() --Sahi ya onun elinden gelen dua etmekten başka ne olabiliridiki? --Yüksek sesle RABBİne seslendi: --'' ALLAHım senin her kulunun kalbinden geçen arzulardan bile haberdar olduğunu biliyorum ![]() ![]() ![]() --Arabayı çalıştırdı ve ruhen rahatlamış bir şekilde eve gitmek için yola koyuldu ![]() ![]() --Bu duygu ona arabayı durdurup bir kutu süt almasını söylüyordu ![]() --Öyle net bir nida halindeydiki ses bir an etrafına bakmaktan kendini alamadı ![]() --Önce HAYAL dedi kulak asmadı ve arabasını sürmeye devam etti ![]() ![]() --Bunun rabbinden kendisine gelen bir işaret bir mesaj olabileceğini düşünerek, ''PEKALA RABBİM ![]() --Buda çok zor bir sınav gibi görünmüyordu zaten, Arabayı durdurup bir kutu süt alacaktı okadar ![]() --Öylede yaptı ve yeniden yola koyuldu ![]() ![]() --Önce sokağı geçti, ama duygu kuvvetlenince, Peki diyerek geri dönerek o sokağa girdi ![]() --Sokaktan içeriye doğru ilerlediğinde yüksek binalar kçülerek dahada ileri ve ücra köşelerde yerlerini tek katlı derme çatma barakalara bırakıyordu ![]() ![]() --Zaten yapacak birşeyide yoktu yol bitmişti, Arabayı sağa çekti ve inmeden etrafına bakındı ![]() ![]() ![]() --Belliki sabah erkenden işe gidecek olan insanlar yataklarına girmişti bile ![]() ![]() --''GİT VE ELİNDEKİ SÜTÜ SOKAĞIN EN SONUNDAKİ YEŞİL EVDE YAŞAYAN İNSANLARA VER'' --GENÇ ADAM eve baktığında onunda diğerleri gibi ışıklarının sönmüş olduğunu gördü ![]() --Bu anlamsız birşey diye düşündü kendi kendine ![]() --Bu evin insanlarıda yataklarında uyuyorlar ve ben onları uyandırdığımda aptal durumuna düşeceğim ![]() --Ama o ses ''Git ve sütü o eve ver'' Dedi ona ![]() --Tereddüt etti uzunca bir zaman, Sonra aynı akşam ettiği duayı tekrardan hatırladı, ve bunun ondan yani rabbinden bir işaret olabilerceğine kanaat getirdi ![]() --Arabasından çıktı ve ''isterseler bana aptal gözü ile baksınlar, bu rabbimden gelen bir emirse eğer bende ona uyacağım'' dedi kararlılıkla ![]() --Sokağın karşısındaki eve yarı ürkek bir şekilde gitti ve ister istemez zili çaldı ![]() ![]() --Kimsin sen? Ne istiyorsun? dedi içeriden bir erkek sesi ![]() --Aksanı farklıydı adamın ![]() ![]() --GENÇ ADAM hemen oradan kaçıp uzaklaşmak istedi bir an ![]() --Fakat o bu düşüncesini gerçekleştiremeden kapı açıldı Fakir görünümlü bir adam açtı ![]() --Yüzünden hüzün okunuyordu kapıyı açan adamın ![]() --Ama gecenin o saatindede kapısında bir yabancı görmektende fazla hoşnut olmamış gibiydi ![]() --GENÇ ADAM da bir okadar tedirgindi'ki zaten hiç konuşamadı adamla sadece sütü uzattı ![]() --'''''''''''''''''''''BUYRUN'''''''''''''''''''''' --Diye ev sahibine uzattı sütü ![]() --'''Buyrun bunu size getirdim''' diyebildi ![]() --Adam sütü kaptığı gibi içeri koştu ![]() --Onu izleyen adamın kucağında ise bir bebek vardı ![]() ![]() ![]() --Yarı ağlayarak ve yarı konuşarak şunları söyledi ![]() --'''Şehre geleli iki ay oluyor ve hala iş bulamadım Dostun ahbabın yardımı ilşe bu güne geldik, Ama bu gün bebeğimize süt alacak parayı bulamadık ![]() ![]() --Mutfaktan kadının sesi geldi bu arada, GENÇ ADAM onun söylediklerini anlayamıyordu ![]() ![]() --''Ondan bize bir meleği ile süt göndermesini istiyordum ![]() --GENÇ ADAM cüzdanındaki tüm parayı çıkartıp adamın eline zorla tutuşturdu ![]() --Ve adama bundan sonra onun için hep dua edeceğini ve bir iş bulabilmesi için elinden geldiğince yardımcı olacağını söyledi ![]() --Kelimeler boğazında düğümlenince döndü ve hızlıca arabasına bindi ![]() ![]() --Artık ALLAH'ın kullarının dualarını nasıl duyduğunu onlara nasıl cevap verdiğini daha iyi anlamıştı ![]() ![]() ![]() SELAM VE DUA İLE KALALIM İNŞALLAH ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|