![]() |
Günahlarimiza Aglamak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Günahlarimiza AglamakAllah'ın halis kulları gecelerini Rablerine secde ve ibâdet ederek geçirirler ![]() Rahmet kapıları gecelerde açılır ![]() Efendimiz; ''Ey Cebrâil ümmetimin Rabbime arz edilen amelleri içinde Allah'ın en çok sevdiği ameller hangileridir?'' diye sordum ![]() Cebrâil Aleyhisselâm ağlıyordu ![]() ''Ya Muhammed! Ümmeti'nin amellerinden Allah'ın en çok sevdiği seherlerde ağlamaktır'' dedi ![]() Dost ile beraber olma gecelerdedir ![]() ![]() Çok uyku gaflet ve gafletle geçen ömür boştur ![]() Âşıklar'ın gönüllere ve yanık dil'lerine seherlerde uyku haram olur ![]() ![]() İlahi tecellîler feyizler rahmetler rızıklar ve bereketler seherde saçılır ![]() ![]() ![]() ![]() Az yemek yiyen, az uyuyan ve az konuşanlar, nice deryaları geçtiler ![]() Uykunu mezara sakla ![]() ![]() Zâkir ve zâkirelerin şâkir ve şâkirelerin yetim ve öksüz yavruların gözyaşlarıyla gecelerine renk katanların; ellerini İlâhî dergâha açtıkları an, seher vaktidir ![]() ![]() Haydâr-ı Kerrâr'ın ifadesiyle: ''Ey Rabbim! Nimetlerini değiştiren ümitsizliğe sebep olan ismet perdesini yırtan duâların kabûlünü engelleyen belâları getiren işlediğim bütün günahları ve hataları bağışla!'' Allah'ım! Ağlamak ve sermayesi ümit olan kulun, senin kapına geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yok mu günahlarının affını isteyen yok mu Allah'tan bir dileği olan ![]() ![]() Dualar, kulun ümit dalı ve Rabbine bağlılığının en güzel ifadesidir ![]() Dualar ve niyazlar cennet yollarını açan, kalbe safa, ruha gıda veren vecd halidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nihayetsiz kudret ve sonsuz Rahmet sahibi buyuruyor: "Kullarım Habibim sana beni sorunca haber ver ki, işte ben muhakkak yakınımdır ![]() ![]() Mü'minler annesi Hazret-i Aişe'den nakil ![]() ![]() ![]() ![]() "Allah'ım ! Ey Cebrahil, Mikail ve İsrafil'in Rabbi! Göklerle ve yerin yaradanı, Hazırı ve gaibi bilen Allah'ım ! Kullarına ihtilaf ettikleri şeylerde, Onların aralarında ancak Sen hükmedersin ![]() İhtilaf edilen Hakk'a izninle beni hidayet eyle ! Çünkü dilediğini doğru yola ancak Sen hidayet edersin !"(Müslüm) |
![]() |
![]() |
|