Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dualari, şifa

Şifa Dualari

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şifa Dualari

ŞİFA DUALARI

Hz Âişe'den (ra) rivayet edildiğine göre Nebî (sav) kendilerine bir hasta getirildiğinde şöyle duâ ederlerdi:
Ezhibi'l-ba'se rabbi'nâsi, eşfi ente'ş-şâfi, lâ şifâe illâ şifâuke, şifâen lâ yugâdiru sak-men
Ey insanların Rabbi! Bu hastalığı gider Ona şifa ver; zira şifa veren sensin Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur Öyle bir şifa ver ki hiçbir hastalık bırakmasın
(Ebû Davud)
Sahabeden Osman b Ebû Âs Resulullah'ın (sav) yanına gelerek kendisini çok rahatsız eden bir hastalığının olduğunu bildirir Bunun üzerine Peygamber Efendimiz,
Sağ elini vücudunda rahatsız olduğun mahalle koyup yedi defa mesh et ve her meshte, Eûzü bi izze'tillâhi ve kuvvetihi min şerri mâ ecidü Hissettiğim bu hastalığın şerrinden Allah'ın izzetine ve kudretine sığınırım! de
buyurdu Osman b Ebû Âs devamla der ki: Resulullah'ın dediğini yaptım ve Allah'ın izniyle şifa buldum Bundan sonra bu duayı okumalarını herkese tavsiye ettim(Tirmizî)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com