![]() |
Dua-1-Amin Diyen Dillerden Yap Yabbim (Amin) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dua-1-Amin Diyen Dillerden Yap Yabbim (Amin)Ey Allah’ım! Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız ![]() Bize doğru yolu göster ![]() Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yoluna Gazaba uğramışların ve sapmışların yoluna değil ![]() Ey Rabbimiz! Bizi sana boyun eğenlerden kıl, neslimizdendi sana itaat eden bir ümmet çıkar ![]() Bize ibadet usullerimizi göster ![]() ![]() Zira tövbeleri çokça kabul eden, çok merhametli olan ancak sensin ![]() Ey Rabbimiz! Bizi doğru yola ilettikten sonra, kalplerimizi eğriltme ![]() Bize tarafından rahmet bağışla, lütfu en bol olan sensin ![]() Ey Rabbimiz! indirdiğine inandık ve Peygamberine uyduk,simdi bizi şahitlerden yaz ![]() Ey Allah’ım! Unutursak veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma ![]() Ey Rabbimiz! Affına sığındık! Dönüş sanadır ![]() Ey Rabbimiz! Bizden öncekiler yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme ![]() Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği isler de yükleme! Bizi affet! Bizi bağışla! Bize acı! Sen bizim Mevlamsın ![]() Ey Rabbimiz! İman ettik ![]() Bizim günahlarımızı bağışla, bizi ateş azabından koru! Ey Rabbimiz! Günahlarımızı ve içimizdeki taşkınlığımızı bağışla ![]() Ayaklarımızı yolunda sabit kıl ![]() Kafirler topluluğuna karşı bizi muzaffer kıl! Ey Allah’ım! Amellerin hesap olunacağı gün beni, ana-babamı ve müminleri bağışla! Ey Rabbimiz! Cehennem azabını üzerimizden sav ![]() Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazı devamlı kılanlardan eyle ![]() Ey Rabbimiz! Duamı kabul et! Ey Rabbim! Bana ve ana-babama verdiğin nimete şükretmemi ve razı olacağın yararlı iş yapmamı temin et ![]() Benim için de zürriyetim için de iyiliği devam ettir ![]() Ben sana döndüm ![]() Ve Elbette ki ben Müslümanlardanım ![]() Ey Allah’ım! Bize, Peygamberlerin vasıtasıyla vaat ettiklerini de ikram et ve kıyamet gününde bizi rezil-rüsva etme ![]() Şüphesiz sen vadinden caymazsın! İnsanların dirilecekleri gün,beni mahcup etme ![]() o gün ne mal fayda verir, ne de evlat ![]() Ey Rabbimiz! Bize dünyada iyilik ver, ahrette de iyilik ver ![]() Allah’ım! Sen, gökleri ve yeri boşuna yaratmadın ![]() ![]() Ey Rabbimiz! Doğrusu sen kimi cehenneme koyarsan, artık onu rüsvay etmişsindir ![]() ![]() Ey Rabbim! Bana hikmet ver ve beni iyiler arasına kat ![]() Ey Rabbimiz! Bizi inkar edenler için deneme konusu kılma ![]() Bizi,bağışla! Yegane galip ve hikmet sahibi, ancak sensin ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Ben senden hidayet, takva, iffet ve servet niyaz ederim ![]() Allah’ım! Hatalarımı, cehaletimi, yaptığım şeylerdeki aşırılıkları ve benden daha iyi bildiğin günahlarımı affet ![]() Allah’ım! Ciddi olarak,saka olarak, kasten ve hataen yaptığım günahları affet ![]() ![]() Allah’ım! Yaptığım ve yapacağım, açığa vurduğum ve gizlediğim ve benden daha iyi bildiğin günahlarımı affet ![]() ![]() ![]() Allah’ım! İşlerimde beni günahtan koruyan dinimi benim için faydalı kıl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Senin rızan için Müslüman oldum ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Beni sapıtmadan izzetine sığınırım ![]() ![]() ![]() Cinler ve insanlar ölürler ![]() ![]() Allah’ım! Vücuduma sıhhat ve afiyet ver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbim bana yardımcı ol ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbim! Rabbim! Beni sana şükreden, Seni anan, Sen'den korkan, Sana itaat eden ve sana yönelen kullarından eyle ![]() Tövbemi kabul et ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Sen'den Rahmetine ve mağfiretine vesile olan amelleri, bütün günahlardan uzak olmayı, bol bol iyilik yapmayı, Cehennem'den kurtulup, Cennet'e kavuşmayı isteriz ![]() Allah’ım! Yaptığımız zulüm ve günahları, şaka, ciddi ve kasten islediğimiz kusurları affet ![]() ![]() Allah’ım! Beni en güzel şekilde yarattın, Ahlakımı da güzelleştir ![]() Allah’ım! Bana iyi ameller yaptır, kötülüklerden vazgeçir, fakirleri ve düşkünleri sevdir, tövbelerimi kabul et ![]() Allah’ım! İhtiyarlığımda, ömrümün sonunda bana, bol bol rızk ihsan et ![]() Allah’ım! Borç yükünden ve düşmanların hakimiyetinden sana sığınırız ![]() Allah’ım! Verdiğin nimetlerin yok olmasından, lütfettiğin afiyetlerin kaybolmasından, beklenmedik afetlerden ve bütün gazaplarından sana sığınırım ![]() Allah’ım! Alaca illetinden, delilikten, cüzamdan ve tehlikeli hastalıklardan sana sığınırım ![]() Allah’ım! Kötü günden, kötü geceden, kötü zamandan, kötü arkadaştan, mahalledeki kötü komşudan sana sığınırım ![]() Senden başka ilah olmadığı, yedi kat göğün, yedi kat yerin sahibi ve yüce arşın sahibi olduğun için senden istiyorum ![]() ![]() ![]() AMİN |
![]() |
![]() |
|