Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilir, duayi, gözyaşlari, ile, kainat, kalbi, suladiğin, yaptiğin, zaman

Kalbi Gözyaşlari İle Suladiğin Zaman Yaptiğin Duâyi Kâinât Bilir

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalbi Gözyaşlari İle Suladiğin Zaman Yaptiğin Duâyi Kâinât Bilir




KALBİ GÖZYAŞLARI İLE SULADIĞIN ZAMAN YAPTIĞIN DUÂYI KÂİNÂT BİLİR

Evet, kalbi göz yaşları ile suladığın zaman yaptığın duâyı kâinat bilir Bu yaşa hak yolunda ALLAHcc için kıyamayanlara aşk yolunda sefer haram kılınmıştır Bâzı göz yaşları vardır ki, gözünü sulandırmaktan başka bir işe yaramaz ALLAH için akan göz yaşları bir maksada istinâden değil, yalnız rızâ-i Bârî için olmalı!

Göz yaşla dolup, kalp hissettiği zaman benlik gider İşte, o vakit kul ALLAH ile konuşmuş olur Bu hal mü’minin mîrâcıdır

Göz yaşının tadı ALLAH’dan gayri için akıttığın yaşın tadına benzemez Dilini dokunup tadına bakarsan diğer gözyaşına benzemediğini, daha tatlı olduğunu görürsün Çünkü geliş kanalı dahî başkadır! Ne acıdır, ne de tuzlu Hakîkat hilkatında mutasarrıf olarak yalnız onu görmektir!

Hidâyete ulaştırır, dalâlete düşürür, izzete çıkarır, zillete indirir İllet devâmı saâdet sâhibi olanlara kendisine ibâdet ve tâatı kolaylaştırır

İnsana bahşedilen cüz’î irâde dediğimiz irâde, küllî irâdenin etkisinde olup, insan yalnız cüz’î irâdesinden sorumlu kılınmıştır Bu bilgi kişiyi ilme’l-yakîn olarak rahmete erdirir Bu mevzûları aklen çözeceğini zanneden, mana yoksunu kişiler Kaderiyye ve Cebriyye mezhebine düşmüşlerdir Kaderiyye ve Cebriyye Ehl-i sünnet îtikâdı ile bağdaşmayıp, Ve-bi’l-kaderi hayrihi ve şerrihi’ye muhalif olduğundan küfürle itham edilirler,

Rahmet-i ilâhî dâimâ yukarıdan aşağıya gelir, kalbe hulul eder Kalpden beyine geçer Kalpte mânâ olur Beyin ise onu kevnî hakîkatlara dönüştürmeye çalışır Hazret-i Resûlullah (sav) Efendimiz mürâcaatında:

“Yâ Rabbi! Sen ne kadar kulluk yaptırmışsan, o kadar kulluk yaptım, sen ne kadar mârifet verdinse, o kadar arif olabildim Yâ Rabbi!Ne kadar zikrettirdinse, o kadar zikrettim” der!

Hazret-i ALLAH buyurmadı mı : “Ben kulumu zikretmezsem kulum beni zikredemez

İşte rahmet-i ilâhî dâimâ üstten gelir Peygamber efendilerimiz bu gelişin başlıca sebepleridir Yolun uğramazsa Muhammed’e geçdi kervan, kaldın dağlar başında Tertîb-i ilâhîye, tanzîm-i ilâhîye, emr-i ilâhîye uygun olmayan yollar uğramaz Muhammed’e (sav)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.