Evliler Ve Evlenecekler İcin Dua'larimiz! |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evliler Ve Evlenecekler İcin Dua'larimiz!Rabbim! Kalpleri birbirine isindiran Sensin! Izzetinle,ancak Kendi muhabbetine sakladigim kalbimi, Hikmetinle,esimin kalbine de isindiriyorsun! Senden emanet aldigimiz kalplerimizi,yine Sana teslim ediyoruz! Kalplerimizi karartmamiza izin verme, Kalplerimizden Seni sevmeye yollar ac, Birbirimize olan sevgimizi,Seni sevmekle cogalt! Beni ve esimi,Seni sevdiren ve Seninle sevinen bir sevgiyle donat! Rabbim! Goruyorum ki, Sen olmus yeryuzunu her bahar yeniden diriltiyorsun Kudretinle,kurumus kemikler gibi agaclari, Cicek cicek tebessum ettiriyorsun, Yaprak yaprak urbalarla beziyorsun, Meyvelerce hediyelerle sevindiriyorsun, Topraga dusup,gozlerden uzak olan tohumlari,yeniden gun yuzune getiriyorsun! Sen bir bahari,bir cicegi yaratircasina kolayca yarattigin gibi; Esimin getirdigi her gulden,bir bahar tazeliginde mutluluklar yarat bana! Yuzumde bir gul gibi actirdigin her gulucukten, Esimin gonlune gul bahcelerinin itirini yay! Yillar gectikce uzerimize coken puslu hazanlarin etkisiyle, Unutkanligin ruzgarinda savurup,dagittigimiz inceliklerimizi, Kalplerimizin kuytularinda unutup,karanliga biraktigimiz muhabbet sozlerimizi, Tohumlar gibi filizlendir, Cicekler gibi susle, Yapraklar gibi tazelestir, Meyveler gibi tatlandir! |
08-24-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evliler Ve Evlenecekler İcin Dua'larimiz!Allah'imiz! Bize ogrettigin gibi, Babamiz Adem AS ve anamiz Havva'yi Cennet'ten, Seytanin aldatmacalarina kandiklari icin cikardin! Elbette ki,bu Senin takdirindir, Hasa seytanin keyfine kalmis bir is degildir Biliyoruz ki,bu sayede,ancak Hak edenler Senin yakinligina kavusacaktir! Iyi ile kotu birbirinden ayrilacaktir! Cennet'inden sabirsizligimiz yuzunden cikarildik, Tembelligimiz yuzunden geri donemiyoruz! Rabbimiz! Beni de esimi de,bu dunyadan Cennet'e donmek icin, Birbirini hayra kandiranlardan eyle! Sabirsizligimiz yuzunden bizi birbirimizden uzaklastirma! Sabir ver bana ki,esimi muhabbetimin ve sefkatimin Cennet'inde agirlayayim! Tembellikten uzak tut beni ki,esimi hic sebepsiz sevindireyim, Hic karsilik beklemeden seveyim! |
08-24-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evliler Ve Evlenecekler İcin Dua'larimiz!Allah'imiz! Biliyorum ki sen,Rahmetinle Ibrahim'in AS tenini atese yaktirmadin! Ben de Ibrahim AS gibi Sana teslim olmaya niyetlenmis bir kulunum! Besbelli nefsimin Nemrutlugu ile Ibrahim AS kadar basa cikabilmis degilim, Gorunen o ki,kolayca da basa cikamayacagim Nefsim,icimde sık sık inatciligin atesini korukluyor, Kalbimi kiskancligin alevlerine savuruyor! Nasil ki,Ibrahim AS Senden atesi sondurmeni istememis, Ama bu atesin icinde kalarak,kurtulus istemisti Kulun ve elcin Ibrahim AS biliyordu ki; Senin kendisine selamet vermen,atesin sondurulmesi sartina bagli degildir! Rabbimiz! Simdi Sana,kulun ve elcin Ibrahim'in AS teslimiyeti hatirina yakariyorum ki; Beni,fitratima sonsuz hikmetinin geregince yerlestirdigin,inatciligim ve kiskancligimla biraksan da, Bu duygulari benim ve esim icin "serin ve selametli" eyle! Kiskancligin ve inatciligin ortasindan bizi, Mutlulugun ve sadakatin gul bahcelerine eristir Inatciligimi, evliligimi yurutecek istikametli bir kararliliga; Kiskancligimi,evliligimi koruyacak saglam bir kalkana donustur! |
08-24-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evliler Ve Evlenecekler İcin Dua'larimiz!Rabbimiz! Biliyorum ki, Sen kudretinle Musa'nin AS asasinin dokundugu taslarin bagrindan billur sular akittin! Ben de Musa AS gibi Seni,suskunlugun collerinde aramaya cabalayan bir kulunum Kulun ve elcin Musa'nin AS eline kati taslari yumusatip,yaslar dokturen bir asayi verdigin gibi; Benim de bakisima ve durusuma,esimin kalbini yumusatacak,dilindeki dugumleri acacak esrari bahset! Bana esimin kalbinden,sefkatin yumusakligini tattir! Esimin dilinden askin serinligini tasir! Beni ve esimi anlayissizligin colunden,muhabbetin denizine eristir! Beni ve esimi kalbimin kiyilarina erismekten alakoyan,nefis Firavununu kendi hirsinin denizinde bog! Bize, "cok seye sahip olmakla mutlu olunacagini"telkin eden, "Daha cok tuketmekle huzur bulunacagini" haykiran, Tuketim sihirbazlarinin yalanlarini,kanaatkarligimizin yutup,yok etmesine izin ver! |
08-24-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evliler Ve Evlenecekler İcin Dua'larimiz!Rabbimiz! Biliyorum ki, Sen Rahmetinle Isa'ya AS oluleri diriltme mucizesi bahsettin! Kalpleri olmus ve inanclari yozlasmis bir toplumu ihya etmek icin, Curumus tenlere tazelik bahseden tecellilerini, Elcin ve kulun Isa As uzerinden gosterdigin gibi, Bana da,esimin askini canlandiracak ask ver! Dokunuslarima Isa'ya AS bahsettigin gibi diriltici sirdan bahset! Esimi sevmek ve sevindirmek icin cektigim sancilari,HzMeryem'in sancisi gibi, Bir Isa'ya AS Analik edecek bereketlere sebep eyle! Nefsimize uymakla heba ettigimiz gunlerimizi, Seni anmakla yeniden ihya et! Giybet ve bos sozle yaktigimiz sevaplarimizi,tevbe ve ozrumuz sebebiyle bize iade et! Ettigimiz kotulukleri,icten bir pismanlikla, Sana donme vesilesi eyle de,Rahmetinin dokunusuyla iyilikler olarak hesap et! |
08-24-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evliler Ve Evlenecekler İcin Dua'larimiz!Rabbimiz! Sen ki,kulun ve Resulun,her turlu sevgi ve muhabbetin sebebi ve vesilesi olan,Muhammed'e SAV; Kocasi hakkinda fisiltiyla konusan kadinin sesini isittigini, Kitab'inda acikca soyluyorsun; "Muhakkak ki Allah Kadinin sesini isitti" Beni,benim kendimi anladigimdan daha iyi anlayan yalniz Sensin! Beni,benim kendimi sevmemden once de seven Sensin! Esim hakkinda dile getiremedigim,dile getirmekten cekindigim, Yuregimin odaciklarinda tereddutle sakladigim, Ne kadar hayir duam varsa,Sen kabul et! Beni,benim soyledigimden fazlasiyla ancak Sen anlarsin! Halim Sana ayandir,dilimden gelen ancak bu eksik beyandir! Amin ALLAHUMME AMIN! |
08-24-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evliler Ve Evlenecekler İcin Dua'larimiz!"Size, ahlak ve dininden hoşlandığınız biri gelirse onu evlendiriniz Eğer evlendirmezseniz yeryüzünde fitne ve büyük bir fesad olur"Ey gençler topluluğu; sizden kim evlenmeye güç yetirirse evlensin Zira evlenmek, gözü ve mahrem yeri en çok koruyandır Kim de evlenmeye güç yetiremezse oruç tutsun kardeşim emeğine sağlık RABBİM müslüman kardeşlerimize hayırlı evlilikler nasip etsin inşe Kız için ebedi hicret Erkek için hicret sahibi olmak nasib etsin inşe |
|