![]() |
İlim Yakarisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlim Yakarisi![]() Ey bilgilerin ve sırların Sahibi; Senden bütün çaresizliğimle ve ihtiyacımla ilim istiyorum ![]() Bilgisizliğimden ve cehaletimden beni kurtarmanı diliyorum ![]() Öğrenebilmek için çırpınıyorum; ama, hafızam ancak Senin izin verdiğin kadar bana yardımcı oluyor ![]() Ben evrene serpiştirdiğin sırlarına muhtacım, bana öğreteceklerine muhtacım ![]() Sen bal yapmakla görevlendirdiğin arıya, balı nasıl toplayacağım daha doğmadan öğrettin ![]() Sen bir ördek yavrusuna doğar doğmaz nasıl yüzeceğini öğrettin ![]() ![]() Ben ise, şimdi huzurunda bütün çaresizliğimle boynumu büküp Sana yalvarıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beni, Seni tanımayan, kalbi kirli, basit ve karanlık bir cahil olarak yaşatma dünyada ![]() Beni, öğrettiğin ilimle ruhlarını Ay gibi parlattığın kulların gibi ilimle donat ![]() ![]() ![]() Boş zamanlarımda değersiz dedikodulardan ve gereksiz meşguliyetlerden kurtulmak istiyorum ![]() Mümkün olan her uygun zamanimi, öğrenmeme izin vereceğin ilimlerle meşgul olmanın zevkiyle doldurmak istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Bu zulümler ve gafletler asrında yorgunum, güçsüzüm ![]() ![]() Bana sırlarını öğret ![]() ![]() ![]() Dr ![]() _________________ |
![]() |
![]() |
|