![]() |
Allahım Ellerimizi Bırakma.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allahım Ellerimizi Bırakma..![]() ![]() Bilgisizliğimden ve cehaletimden beni kurtarmanı diliyorum ![]() Öğrenebilmek için çırpınıyorum;ama hafızam ancak Senin izin verdiğin kadar bana yardımcı oluyor ![]() Biz evrene serpiştirdiğin sırlarına muhtacız, bana öğreteceklerine muhtacım ![]() Sen,bal yapmakla görevlendirdiğin arıya, balı nasıl toplayacağını daha doğmadan öğrettin ![]() Sen,bir ördek yavrusuna doğar doğmaz nasıl yüzeceğini öğrettin ![]() Sen, Senden istemesini bilmeyen birçok varlığa müthiş bilgiler ve yetenekler kazandırdın ![]() Ben ise, şimdi huzurunda bütün çaresizliğimle boynumu büküp Sana yalvarıyorum ![]() Onlar konuşamadıkları için isteyemeden aldılar ![]() Ben ise bütün içtenliğimle Senden diliyorum ![]() Lütfen bana sınırsız ilminden bağışla ![]() Bana,ilme ihtiyacımı öğrettiğin gibi, Benim ilim istememi yarattığın gibi, Benim ilim öğrenmemi de, öğrendiğimi yaşamamı da yarat ![]() Bizi, Seni tanımayan, kalbi kirli, basit ve karanlık bir cahil olarak yaşatma dünyada ![]() Bizi, öğrettiğin ilimle ruhlarını ay gibi parlattığın kulların gibi ilimle donat ![]() öğrenmek istiyorum ![]() ölümüme kadar ilim öğrenmeye çalışmak, Yaratılış gayeme uygun yaşamak istiyoruz ![]() Boş zamanlarımda değersiz dedikodulardan ve gereksiz meşguliyetlerden kurtulmak istiyoruz ![]() Mümkün olan her uygun zamanımızı, Öğrenmeme izin vereceğin ilimlerle meşgul olmanın zevkiyle doldurmak istiyorum ![]() Fakat, nefsime söz dinletemiyorum ![]() Ben, beni yönetemiyorum ![]() Ben, bana ruhumun yapmak istediğini yaptıramıyorum ![]() Bu zulümler ve gafletler asrında yorgunum, güçsüzüm ![]() Lütfen Rahmetinle beni destekle ![]() İrademi güçlendir, Bize bilgiyi, Ilimle meşguliyeti Ve öğrendiğimi yaşamayı sevdir ![]() Bize sırlarını öğret ![]() Bize, Seni daha iyi tanıma fırsatı ver ![]() Ey her şeyi bilen ALLAH’ım! Ey isteyenlere öğretmek isteyen ALLAH’ım! Sana daha içten nasıl yalvarabilirim! Bilmiyorum… ![]() ALLAHım, ellerimizi bırakma! Yöneldik Sana emrinle, boş çevirme, Huzuruna gelen bu acizlerin yürekleri Sen geniş eyle ![]() Mahzun kılma boynumuzu, kaplerimizde hüzünleri Sen dağıt, Sevindir garipleri, mazlumları, öksüzleri, yetimleri, dulları Sana yönlendir hakkıyla, bütün kulları Ümidimiz değildir dünya, ebedi saadet yurdudur İsteğimiz en büyük mükâfat Cemal-i Nûr’undur ![]() ALLAHım ! Bırakma bizi… ![]() Sev bizi, sevdir bizi… ![]() amin amin amin ecmaiN ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|