![]() |
Ya Mukallibe’L- Kulub |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ya Mukallibe’L- KulubYA MUKALLİBE’L- KULUB Allah'ım! Kalbin değişken, devingen hatta dönek olduğunu biliyo*ruz ![]() ![]() ![]() Kalbimizi sakinleştirecek olan Sen'sin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey kalbleri döndüren Allah'ım! Kalblerimizi dinin ve taatın üzerinde sabit kıl ![]() Kalbimizin üzerinde sebat edeceği bir çizgisi olsun! ![]() ![]() Rasulün (sav) buyuruyor ki: "Kalp, bomboş bir arazide rüzgârların oraya buraya savurduğu bir kuş tüyüne benzer ![]() Sen, kalbimizi seküler rüzgârlardan koru! Liberal rüzgârlara bizi terk etme! Konjonktürel rüzgarların cazibesine kapılanlardan kıl*ma bizi ![]() Efendimizin buyurduğu gibi: "Allah'ım, Kur'an-ı kalblerimizin bahar yağmuru ve gönüllerimizin nuru kıl!" Ya Fettah! Kalblerimizi sonsuza dek nuruna aç! Çünkü Sen Açansın! ![]() ![]() Zulmetten nura, dalaletten hidayete aç ya müfettiha'l-kulub! "Evet gerçek şu ki kalbler Allahu Tealanın iki parmağı arasındadır; onları istediği gibi evirip çevirir ![]() ![]() ![]() "Duanız olmasa Rabbim sizleri ne yapsın" diyen Sen'sin Rabbim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalbimize itminan, gönlümüze inşirah, ruhumuza sekinet, yüreğimize metanet ver ki ayakta kalabilelim ![]() ![]() ![]() Hz ![]() "Allahım, senden, dinde sebat isterim ![]() ![]() Allahım kalbimize kuvvet ihsan eyle! Yardım et ki, söy*lerimizi yürekten söyleyebilelim! Yaptıklarımıza yüreğimizi katabilelim ![]() ![]() ![]() "Allahım! Kalbimi kar ve dolu suyu ile yıkayıp temizle! Beyaz elbiseyi kirden arındırdığın gibi kalbimi de günahlar*dan arındır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Rabbimiz! Bizi ve bizden önce gelip geçmiş imanlı kardeşlerimizi bağışla; kalblerimizde, iman edenlere karşı hiçbir kin bırakma! Rabbimiz! Şüphesiz ki sen çok şefkatli, çok merhamelisin" (Haşr-10) Rahmetinle kardeşliğimize ruh ver! Şefkatinle kalbleri*mizde ülfet ve ünsiyet yeşert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya Rabbi başka gücümüz kalmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Rabbimiz! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalblerimizi eğriltme ![]() ![]() ![]() Sen yüreğimizi okuyansın, sinelerimizdeki gizlilikleri bilensin, günahlarımızdan dolayı bizi faş etme, affet! Allahım, nefsimize celalinle, kalbimize cemalinle, hayatı*mıza hikmetinle, hatalarımıza rahmetinle müdahale eyle! Ya Rabbi korkuyoruz, endişeliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve Efendimizin duasına iştirak ediyoruz: "Allahım, ürpermeyen kalbten, doymayan nefisten, fay*dasız ilimden ve kabul olmayacak duadan sana sığınırım ![]() Rabbim! Yardım et bana! Kalemimle kalbim çelişkiye düşmesin! Rabbim! Yardım et bana! Kalemini ve kalbini satanlar*dan olmayayım! Rabbim! Yardım et bana! Kalemimle kalbimi temiz tuta*bileyim! Rabbim! Yardım et bana! Satırlardan sadırlara yol bula*bileyim! Allahım yüreksiz adamların kalleşliklerine ve kahpelik*lerine karşı koyacak bir yürek istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haksızlık karşısında susmayacak bir kalem istiyorum ![]() ![]() ![]() Ya Rab! Kalbimi Kitab'ına râm eyle! Kalemimi Kitab'ına rapteyle! Amin! |
![]() |
![]() |
|