Ya Mukallibe’L- Kulub |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ya Mukallibe’L- KulubYA MUKALLİBE’L- KULUB Allah'ım! Kalbin değişken, devingen hatta dönek olduğunu biliyo*ruz ![]() ![]() ![]() Kalbimizi sakinleştirecek olan Sen'sin ![]() ![]() Sabitleştirecek olan Sen'sin![]() ![]() ![]() Safileştirecek olan Sen'sin![]() ![]() Sağlamlaştıra*cak olan Sen'sin![]() ![]() ![]() Selimleştirecek olan Sen'sin![]() ![]() ![]() "Ey kalbleri döndüren Allah'ım! Kalblerimizi dinin ve taatın üzerinde sabit kıl " (Müslim)Kalbimizin üzerinde sebat edeceği bir çizgisi olsun! ![]() Allah ve Rasulüne teslimiyet çizgisinden sapmasın!Rasulün (sav) buyuruyor ki: "Kalp, bomboş bir arazide rüzgârların oraya buraya savurduğu bir kuş tüyüne benzer " (İbn-i Mace)Sen, kalbimizi seküler rüzgârlardan koru! Liberal rüzgârlara bizi terk etme! Konjonktürel rüzgarların cazibesine kapılanlardan kıl*ma bizi !Efendimizin buyurduğu gibi: "Allah'ım, Kur'an-ı kalblerimizin bahar yağmuru ve gönüllerimizin nuru kıl!" Ya Fettah! Kalblerimizi sonsuza dek nuruna aç! Çünkü Sen Açansın! ![]() Kilitli, kılıflı, küflü, kasvetli kalblerimizi İsla*m'ın güzelliklerine açıver!Zulmetten nura, dalaletten hidayete aç ya müfettiha'l-kulub! "Evet gerçek şu ki kalbler Allahu Tealanın iki parmağı arasındadır; onları istediği gibi evirip çevirir " (Tirmizi) ger*çeğinden Peygamberimiz bizi haberdar kıldı Şimdi dağınık kalblerimizi kendine döndürmeyecek misin? Bizi kime bıra*kıyorsun? Biz duamızla Seni kalbimize misafir kılmak istiyo*ruz, kabul etmez misin? Ya Rabbi! Duamızla aczimizi sana arz ediyoruz Gidermez misin? Allah'ım!"Duanız olmasa Rabbim sizleri ne yapsın" diyen Sen'sin Rabbim ![]() ![]() Bundan cesaret alarak kapına geldik![]() ![]() Rah*man ve Rahim sıfatlarını idraklerimize ve yüreklerimize ya*zan sensin, istiyoruz ki hiç silinmesin![]() ![]() Bize seni sevdirecek gönüller ver!Hz Musa (as)ın duası ile yalvarıyoruz![]() ![]() "Rabbim göğsüme genişlik ver!" (Taha–25) Allahım ruhumuzun bendini, kalbimizin kemendini çöz ki, özgür olabilelim![]() Kalbimize itminan, gönlümüze inşirah, ruhumuza sekinet, yüreğimize metanet ver ki ayakta kalabilelim ![]() ![]() ![]() Hz Muhammed (sav) in dili ile taleplerimizi sana arz e*diyoruz, duamızın kabulünü diliyoruz:"Allahım, senden, dinde sebat isterim Doğru söyleyen dil ve kalb-i selim isterim (Tirmizi)Allahım kalbimize kuvvet ihsan eyle! Yardım et ki, söy*lerimizi yürekten söyleyebilelim! Yaptıklarımıza yüreğimizi katabilelim ![]() ![]() Kalblerimiz kin ve kirden dolayı kriz riski al*tında;"Allahım! Kalbimi kar ve dolu suyu ile yıkayıp temizle! Beyaz elbiseyi kirden arındırdığın gibi kalbimi de günahlar*dan arındır " (Buhari) Nebevi yakarış ile arınmak istiyoruz![]() ![]() Bize hastalıksız kalbler ver ki; müminlere karşı gönülle*rimizde nefret ve öfke kalmasın![]() ![]() Bize öğrettiğin duayı sürdürebilelim:"Rabbimiz! Bizi ve bizden önce gelip geçmiş imanlı kardeşlerimizi bağışla; kalblerimizde, iman edenlere karşı hiçbir kin bırakma! Rabbimiz! Şüphesiz ki sen çok şefkatli, çok merhamelisin" (Haşr-10) Rahmetinle kardeşliğimize ruh ver! Şefkatinle kalbleri*mizde ülfet ve ünsiyet yeşert ![]() ![]() Gönüller çorak kalmasın![]() ![]() ![]() ![]() Ya Rabbi başka gücümüz kalmadı ![]() ![]() Yalnızca sana açı*lan ellerimiz; çırpınan, sızlayan, inanan bir yüreğimiz var![]() ![]() ![]() "Rabbimiz! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalblerimizi eğriltme Bize tarafından rahmet bağışla Lütfü en bol olan sensin " (Al-i İmran -8)Sen yüreğimizi okuyansın, sinelerimizdeki gizlilikleri bilensin, günahlarımızdan dolayı bizi faş etme, affet! Allahım, nefsimize celalinle, kalbimize cemalinle, hayatı*mıza hikmetinle, hatalarımıza rahmetinle müdahale eyle! Ya Rabbi korkuyoruz, endişeliyiz ![]() ![]() Kalbimizi ihmal et*mekten, kalbinde bize ihanet etmesinden![]() ![]() ![]() ![]() Ve Efendimizin duasına iştirak ediyoruz: "Allahım, ürpermeyen kalbten, doymayan nefisten, fay*dasız ilimden ve kabul olmayacak duadan sana sığınırım " (Tirmizi)Rabbim! Yardım et bana! Kalemimle kalbim çelişkiye düşmesin! Rabbim! Yardım et bana! Kalemini ve kalbini satanlar*dan olmayayım! Rabbim! Yardım et bana! Kalemimle kalbimi temiz tuta*bileyim! Rabbim! Yardım et bana! Satırlardan sadırlara yol bula*bileyim! Allahım yüreksiz adamların kalleşliklerine ve kahpelik*lerine karşı koyacak bir yürek istiyorum ![]() ![]() Mazlumlarla bir*likte sızlayacak bir vicdan istiyorum![]() ![]() ![]() Haksızlık karşısında susmayacak bir kalem istiyorum ![]() ![]() ![]() Ya Rab! Kalbimi Kitab'ına râm eyle! Kalemimi Kitab'ına rapteyle! Amin! |
|
|
|