Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, için, talebi, umre, ziayeri

Umre Ziayeri İçin Dua Talebi

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Umre Ziayeri İçin Dua Talebi

SelamınaleykümSevgili kardeşlerim

Allah'u teala nasip ederse 29032008 Tarihinde,
istikamet üylelerinden çok değerli bir kardeşimizin
niyetiyle (onun yerine) Umre ziyaretine gideceğim
O kardeşimizin ve benim dualarımzın kabul olması
ve taleplerimizin hayırla sonuçlanması için;
sizlerden dua talep ediyorum

İstikamet üylelerinden Umreye gidecek olan kardeşlerimiz,
var ise; o kardeşimizle de irtibat kurmak isterim
Herhangi bir istek ve talebi olan kardeşlerimizin de,
istek ve taleplerini yerine getirmek için Allah'ın izniyle
elimden geleni yapacağımSevgi ve saygılarımla

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Hamt O Allah’a mahsustur ki, istediğim vakit hacetim için O'nu çağırıyorum ve sırrımı bir aracı olmadan O'na açıyorum, O da hacetimi karşılıyor Hamt O Allah’a mahsustur ki, O'ndan başkasını çağırmam Eğer O’ndan başkasını çağırsaydım bile bir sonuç vermez Hamt O Allah’a mahsustur ki, O'ndan başkasına ümit bağlamam; eğer O'ndan başkasına ümit bağlarsam, benim ümidim hiçe çıkar Hamt Allah’a mahsustur ki, işlerimi O üzerine aldı ve beni onurlandırdı Beni, halka terk etmeyerek halkın küçümsemesinden kurtardı Hamt O Allah’a mahsustur ki, benden gani olduğu halde kendisini bana dost kıldı Hamt O Allah’a mahsustur ki, hiç bir günah işlememişim gibi bana yumuşak davranıyor, Benim nezdimde övgüye en layık olan Rabbimdir ve ben O’na hamt ediyorum

Allahım; ben, istekleri sana yöneltmenin yolunu açık görüyorum Sana doğru coşan ümit pınarlarını dolu buluyorum Sana ümit besleyene yardımın lütfünle hazırdır Seni çağıranların yüzüne duâ kapıları açıktır Biliyorum ki, ümit edenlerin hacetini yerine getiren; perişan olanların hallerini gözeten geçekten de sensin Ve biliyorum ki senin kerem ve ihsanın için yakarmak, kaza ve kaderine rıza göstermek cimrilerin tutumlarına karşı bana bir mükafattır Ve dünya taliplerinin ellerindekinden ihtiyaçsızlıktır

Sana doğru hareket edenin mesafesi yakındır Muhakkak ki, kullarınla aranda bir engel koymamışsın (seni basiret gözüyle müşahede edebilirler) Fakat ne var ki, insanların yaptıkları, onlara bir engel teşkil ediyor Ben, isteğimi senin kapına getirmişim Hacetimi sana bildiriyorum; sana sığınıyorum, yakarışımı sana aracı kılıyorum; halbuki, duâmın katında kabul olunmasına ve affına layık değilim Ama ben, senin keremine güveniyor ve vaadinin doğruluğuyla huzur buluyorum Birliğine olan imanım, senden başka Rabbim olmadığına dair yakin ve marifetimle sana yöneliyorum Senden başka tapılacak hiç bir mabut yoktur, birsin ve ortağın yoktur

Allahım; “Allah’ın fazlından isteyin; Allah daima sizlere karşı şefkatlidir-merhametlidir” diye buyuran sensin Sözün haktır ve vaadin doğrudur Ey mevlam, kullarına, senden hacet istemeği emrettiğin halde onları bahşişinden mahrum etmek senin şanından uzaktır Sen, kullarına sayısız bahşişlerde bulunansın Kullarına, sürekli şefkatli ve raufsun Allahım; küçüklüğümde nimetlerinle beni eğiten ve büyüdüğümde, ismimi yücelten sensin Ey dünyada beni ihsan ve lütfüyle terbiye eden ve ahirette kendi af ve keremine ümitlendiren (Rabbim), ey mevlam! Beni sana yönlendiren seni tanımamdır ve sana olan sevgim senin katında şefaatçimdir Ben kendi kılavuz ve şefaatçimin doğruluğundan eminim
Allah'ım! Bana dinini kavrama, hükmünü ve ilmini anlama kabiliyeti, rahmetinden iki kanat ve günahlardan sakınma gücü ver

Nurunla yüzümü ak et Katında olana beni rağbetli kıl Beni kendi yolunda ve Peygamber'inin dini üzerine öldür Allah'ın salat ve selamı ona ve onun Ehl-i Beyt'ine olsun Allah'ım! Tembellikten, yorgunluktan, hüzünden, korkudan, cimrilikten, gafletten, katı kalplilikten, zilletten, düşkünlükten, fakirlikten, her türlü beladan, gizli ve açık kötülüklerden sana sığınırım Kanaat etmeyen nefisten, doymayan karından, huşu etmeyen kalpten, kabul olunmayan duadan, faydası olmayan amelden sana sığınırım Ey Rabbim! Nefsim, dinim, dünyam ve bana verdiğin tüm nimetler hususunda, rahmetinden kovulmuş olan Şeytan'ın şerrinden sana sığınıyorum Muhakkak sen işiten ve bilensin Allah'ım! Senin gazabından hiç kimse kurtaramaz beni Senden başka sığınılacak birini bulamıyorum Bu durumda, beni azabının hiçbir çeşidine duçar eyleme Beni helakete ve acı azabına doğru sürükleme Allah'ım! (Amellerimi) Benden kabul eyle Ad ve şanımı yücelt Günahlarımı dök Hatamlarımla beni anma Meclisimin sevabını, konuşma ve duamın mükâfatını kendi rızan ve cennetin kıl

Senden istediklerimin hepsini bana ver ey Rabbim! Fazl ve rahmetini bana artır Benim sana rağbetim çoktur, ey âlemlerin Rabbi! Allah'ım! Sen Kitabında, haksızlık yapanı affetmemizi buyurmuşsun Gerçekten biz kendimize zulmettik; o halde bizi affet Şüphesiz sen affetmeye bizden daha layıksın Sen bize, dilenciyi kapımızdan boş çevirmememizi emrettin Ben de bir dilenci olarak kapına geldim; hacetimi vermeden beni geri çevirme Bize, elimizin altında olanlara iyilik yapmamızı emrettin Biz de senin kullarınınız; bizi cehennem ateşinden kurtar Ey kederli anımda sığınağım! Ey zor anlarımda elimden tutan! Sana sığındım ve senden yardım diledim Senden başkasına sığınmıyorum; senden başkasından kurtuluş ummuyorum O halde, bana yardımcı ol ve kederlerimi kalbimden gider Ey esirleri kurtaran ve ey çok günahları affeden! Az itaatimi kabul eyle ve çok günahlarımı bağışla Sensin merhametli ve çok bağışlayan Allah'ım! Senden, kalbimden hiçbir zaman çıkmayan kâmil ve sabit bir iman, hakkımdaki takdirlerinden başka hiçbir şeyin bana ulaşamayacağını bilmeme sebep olacak kâmil bir yakîn niyaz ediyorum Hayatımda bana verdiğin şeylere beni razı ve hoşnut eyle; ey merhametlilerin en merhametlisi!
AminAminAmin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com