![]() |
Allah İm Bizi Dünyadan İman Ve Kur'an'la Çıkıp Gitmeyi Nasıp Eyle... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah İm Bizi Dünyadan İman Ve Kur'an'la Çıkıp Gitmeyi Nasıp Eyle...ALLAH IMbizi dünyadan iman ve Kur'an'la çıkıp gitmeyi nasıp eyle ![]() ![]() ![]() Rabbimiz Hayy^dir,Kerim'dir ![]() ![]() ![]() Müslüman ,ahlakını düzelttikten sonra günahlarına tevbe etmeli,Mevlasından onu bağışlamasını istemelidir ,oda dua yoluna ![]() Her fırsatta 'ı anmalı,bildiği dualar okumalıdır "Kalbler ancak u Teala'yı anmakla ,imtihana,rahata kavuşur"(Rad,28 ) "'ın nimetlerini anın ki,kurtulaşınız" (Araf,69) "Beni anın ki,Bende sizi anayımBana şükredin,nankörlük etmeyın" (Bakara,152 ) Duanın kabul olması için,bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir Sebeblere yapışmadan istemek,kuru bir temennidir "Çalışmadan dua eden,silahsız harbe giden gibidir ![]() Günahlarına tevbe etmeli,sadaka vermeli,ve duanın mutlaka kabul olacağına inanmalı ![]() Bazı Hadis-i Şeriflerinde sevgili Peygamberimiz (sallallhu aleyhi ve sellem)buyuruyor ki "Siz,kabul edileceğine yakinen inanarak ,'a dua edinizu Teala'yı unutarak gaflette edilen dualar kabul olunmaz" "Emr-i marufu bırakırsanız duanız kabul olmaz " " Kızını fasıkla evlendirenin duası kabul olmaz ![]() "Duam kabul olmadı"demek yanlıştır" " Dua edenin ya günahı affolur,veya hemen hayırlı karşılığını görür,yahut Ahirette mükafatını bulur" Evet dostlar ![]() Dua ,müminin silahi,dinin direğidir Duanın faydası çoktur İnsan,gaflet içinde olduğunu söyleyerek duayı bırakmak doğru değildir Kalbine geldiği gibi dua etmek,ezberlediği duadan okumaktan daha iyidir "Bana dua edin ,kabul edeyımBana ibadet etmek istemeyenleri,zelil ve hakir eder,Cehenneme atarım" (Mü'min,60 ) EY darda ve sıkıntıda kalanların dualarına cevap verir,onlara yardım eden Rabbim ! Bizi,hiç bir şeyden hesaba çekmeyecen şekilde her şeyimizi bağışla! 'ım ,bizi dünyadan iman ve Kur'an'la çıkıp gitmeyi nasıp eyle ![]() AMİNAMİNAMİN ! KİŞİ SEVDİĞİYLE BERABERDİR '' |
![]() |
![]() |
|