![]() |
Çocuğun Duası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuğun Duasıçocuğun duası Bir anne kucağına oğlunu almış yürüyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Benim oğlumun karnı mı acıkmış! Gel oğlum seni emzireyim, diyerek oğlunu kucağına aldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anne, - Allah’ım! Benim oğlumu da büyüyünce bu delikanlı gibi yap, diye dua etti ![]() - Hayır ya Rabbi! Beni o adam gibi yapma! Anne, çocuğunun konuşmasına çok şaşırmıştı ![]() ![]() Çocuk annesini emmeye devam ediyordu ![]() ![]() - Seni zinakar kadın seni! Hem zinakarsın, bu yetmiyormuş gibi bir de hırsızlık yapıyorsun ![]() ![]() Kadın ise bu suçlamaları reddediyor ve bir yandan ağlıyor, bir yandan ise şöyle diyordu: - Hayır, bana iftira atıyorsunuz ![]() ![]() ![]() Annesi, bu manzarayı görünce, - Allah’ım! Benim çocuğumu bu kötü kadın gibi yapma, diye dua etti ![]() Çocuk yine emmeyi bıraktı ve Allah’ın izniyle bir kere daha konuştu: - Hayır ya Rabbi! Beni bu hizmetçi hanım gibi yap ![]() Annesinin şaşkınlığı bir kat daha artmıştı ![]() ![]() - Anneciğim! Görünüşe sakın aldanma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Buhari, 3253; Müslim, 2550) Hikâyeden çıkarılacak bazı dersler Etrafta gördüğümüz şeyler, görünüş itibariyle her zaman bizi aldatabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|