Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayetleri, dua

Dua Ayetleri

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dua Ayetleri

DUA AYETLERİ
1)Rabbimiz ! Bizim için günahlarımı bağışla Kötü işlerimizi de bizden ört ve bizi iyi kullarla birlikte vefat ettir E y Rabbimiz!Peygamberlerinle birlikte bize vaat etmiş olduğun şeyi (sevap ve nusret)ver bize;Bizi kıyamet gününde de rezil etmeŞüphesiz ki Sen sözü bozmazsın(Al-i İmran 193-194)
2)Ey Rabbimiz! Unutursak yahut yanılırsak bizi sorumlu tutma(Bakara 286)
3)Ey Rabbimiz ! Bizi hidayet buyurduktan sonra kaydırma ve Bize tarafından bir rahmet bahşet!Şüphesiz ki Vehhab Sensin ,ancak Sen!(Al-i İmran 8)
4)Ey Rabbimiz!Şüphesiz biz iman ettik,öyleyse bizim için günahlarımızı mağfiret et ve bizi o ateşin azabından koru!(Al-i İmran 16)
5)Ey Rabbimiz! İşimizdeki israfımızı bağışla, ayaklarımızı iyice sabit kıl ve o kafirler toplumuna karşı bize yardım et(Al-i İmran147)
6)Bize yeten ancak Allah’dır ve O ne güzel vekildir(Al-i İmran 173)
7)Ey Rabbimiz! Biz nefislerimize zulmettik! Eğer Sen bizim için bağışlamada bulunmazsan ve bize acımazsan andolsun ki; elbette biz hüsrana uğrayanlardan oluruz(Araf 23)
8)Rabbimiz! Üzerimize bolca sabır yağdır ve bizi Müslüman olarak vefat ettir(Araf 126)
9) Ey göklerin ve yerin yoktan yaratıcısı! Dünyada da ahrette de benim velim ancak Sensin!Beni Salih kimselerle kıl(Yusuf 101)
10)Ey Rabbim !Beni namazı hakkıyla kılan bir kimse yap,zürriyetimin bir kısmınıda!Ey Rabbimiz dualarımızı kabul eyle
Ey Rabbimiz! Hesap sabit olacağı gün,beni de,anne ve babamı da tüm mü’minleri de mağfiret eyle
(İbrahim 40-41)
11)Ey Rabbimiz ! Tarafından bize büyük bir rahmet verVe işimizden ötürü bizim için tam bir isabet hazırla! (Kehf 10)
12)Ey Rabbim! Benim göğsümü şerh et İşimi bana kolaylaştır(Taha 25-26)
13)Ey Rabbim! İlim bakımından beni arttır(Taha 114)
14)Ey Rabbim ! Beni tek biri olarak bırakma!Varislerin en iyisi ancak Sensin!(Enbiya 89)
15)Ey Rabbim! Şeytanın türlü türlü vesveselerinden Sana sığınmaktayım(Mü’minun 97)
16) Ey Rabbim! Cehennem azabını bizden çevir(Furkan 65)
17)Beni nimetlerle dolu cennetin mirasçılarından kıl
Beni alçak duruma düşürme, utandırma(Şu’ara 85-87)
18)Ey Rabbim ! Bana ve ana babama lutfetmiş olduğun nimetine şükretmemi ve kendisinden razı olacağın Salih bir amel işlememi de bana ilham et ve rahmetinle beni Salih kulların arasına girdir(Neml 19)
19)Ey Rabbim! Gerçekten ben nefsime zulmettim , beni bağışla! (Kasas 16)
20)Ey Rabbimiz !Rahmet ve ilim bakımından Sen her şeyi kuşatmışsındır;öyleyse o tevbe etmiş olanları ve Senin yoluna tamamen uymuş bulunan kimseleri mağfiret et ve onları şiddetle tutuşmuş o ateşin azabından koru!( Mü’min 7)
21)Şüphesiz ki ; Ben tevbe ettim ve muhakkak ki ben Müslümanlardanım(Ahkaf 15)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com