![]() |
Dua Ayetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dua AyetleriDUA AYETLERİ 1)Rabbimiz ! Bizim için günahlarımı bağışla ![]() ![]() ![]() 2)Ey Rabbimiz! Unutursak yahut yanılırsak bizi sorumlu tutma ![]() 3)Ey Rabbimiz ! Bizi hidayet buyurduktan sonra kaydırma ve Bize tarafından bir rahmet bahşet!Şüphesiz ki Vehhab Sensin ,ancak Sen!(Al-i İmran 8) 4)Ey Rabbimiz!Şüphesiz biz iman ettik,öyleyse bizim için günahlarımızı mağfiret et ve bizi o ateşin azabından koru!(Al-i İmran 16) 5)Ey Rabbimiz! İşimizdeki israfımızı bağışla, ayaklarımızı iyice sabit kıl ve o kafirler toplumuna karşı bize yardım et ![]() 6)Bize yeten ancak Allah’dır ve O ne güzel vekildir ![]() 7)Ey Rabbimiz! Biz nefislerimize zulmettik! Eğer Sen bizim için bağışlamada bulunmazsan ve bize acımazsan andolsun ki; elbette biz hüsrana uğrayanlardan oluruz ![]() 8)Rabbimiz! Üzerimize bolca sabır yağdır ve bizi Müslüman olarak vefat ettir ![]() 9) Ey göklerin ve yerin yoktan yaratıcısı! Dünyada da ahrette de benim velim ancak Sensin!Beni Salih kimselerle kıl ![]() 10)Ey Rabbim !Beni namazı hakkıyla kılan bir kimse yap,zürriyetimin bir kısmınıda!Ey Rabbimiz dualarımızı kabul eyle ![]() Ey Rabbimiz! Hesap sabit olacağı gün,beni de,anne ve babamı da tüm mü’minleri de mağfiret eyle ![]() (İbrahim 40-41) 11)Ey Rabbimiz ! Tarafından bize büyük bir rahmet ver ![]() 12)Ey Rabbim! Benim göğsümü şerh et ![]() ![]() 13)Ey Rabbim! İlim bakımından beni arttır ![]() 14)Ey Rabbim ! Beni tek biri olarak bırakma!Varislerin en iyisi ancak Sensin!(Enbiya 89) 15)Ey Rabbim! Şeytanın türlü türlü vesveselerinden Sana sığınmaktayım ![]() 16) Ey Rabbim! Cehennem azabını bizden çevir ![]() 17)Beni nimetlerle dolu cennetin mirasçılarından kıl ![]() Beni alçak duruma düşürme, utandırma ![]() 18)Ey Rabbim ! Bana ve ana babama lutfetmiş olduğun nimetine şükretmemi ve kendisinden razı olacağın Salih bir amel işlememi de bana ilham et ve rahmetinle beni Salih kulların arasına girdir ![]() 19)Ey Rabbim! Gerçekten ben nefsime zulmettim , beni bağışla! (Kasas 16) 20)Ey Rabbimiz !Rahmet ve ilim bakımından Sen her şeyi kuşatmışsındır;öyleyse o tevbe etmiş olanları ve Senin yoluna tamamen uymuş bulunan kimseleri mağfiret et ve onları şiddetle tutuşmuş o ateşin azabından koru!( Mü’min 7) 21)Şüphesiz ki ; Ben tevbe ettim ve muhakkak ki ben Müslümanlardanım ![]() |
![]() |
![]() |
|