![]() |
Ya İlahe'l-Âlemin! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ya İlahe'l-Âlemin!Mahlûkatı yaratırken elbette ki senin ona hiç bir ihtiyacın yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() Ya Rabbi! Sen azîmü'ş-şan insanları yaratmazdan evvel onlara çeşitli istikametler murad buyurdun ve onları muhtelif fırkalara ayırdın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya İlahî! Yaratmadan evvel her insanın neler işleyece ini biliyordun ![]() ![]() Ya Rabbi! Sen azîmü'ş-şan murad etmedikçe kimse bir şey isteyemez, murad buyur da beni Sen azîmü'ş-şan'a yaklaştıracak şeyler isteyeyim ![]() Ey Allahım! Kulların bütün hareketlerini sen takdir buyurdun ![]() ![]() ![]() Ya Rabb! Hayrı da şerri de Sen halk ettin ve kulların bazılarını hayra bazılarını şerre hadim kıldın ![]() ![]() Ya İlahî! Sen azîmü'ş-şan hem cenneti hem cehennemi halk ettin ve bunlardan her birine ayrı ayrı insanlar ve sakinler murad ettin ![]() ![]() Ya Rabbe'l-âlemin! Sen azîmü'ş-şan insanların bir kısmına hidayet bahşederek hidayetinle gönüllerini ferahlatıp şad eyledin ![]() ![]() ![]() Küfre, taşkınlıga ve isyana karşı bana nefret ver de dogru yolda yürüyenlerden eyle ![]() Ey Allahım! Bütün işleri sen takdir buyurdun ve her şey senin murad-ı ilahin ile sana avdet edecektir ![]() ![]() Ve beni Sen azimü'ş-şan'a son derece yaklaştır ![]() Ya Rabbi! Kim itimadını ve ümidini Senden gayriye baglayarak gecesini ve gündüzünü geçirebilir |
![]() |
![]() |
|