Kur'an'ı Kerim Okumaya Başlamadan Önce... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kur'an'ı Kerim Okumaya Başlamadan Önce...Müslim'in rivayet ettiği hadiste Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur: "Kim okumak amacıyla Kur'an'ı önüne alırda şu duayı okursa, Allah o kimseye her harf için -elli bin hasene- (sevap) verir "Ey Allah'ım! Sen O'nu hak ile indirdin, o da hak ile indi Allah'ım Kur'ana rağbetimi büyüt, O'nu gözüme nur, gönlüme şifa kıl![]() Ey Allah'ım! O'nunla dilimi süsle, O'nunla yüzümü güzelleştir, O'nunla cismimi kuvvetlendir, Sana itaat ederek gecenin derununda, gündüzün belli bölümlerinde O'nu okumayı bana nasip eyle Beni, Peygamberimiz (sav) ve O'nun hayırlı a-li ile birleştir![]() ---------------------------------------- Rahman'ın rızası için, ehl-i iman kabirlerinin nurlanması için, bütün peygamberlerin seyyidi güneşi, Allah elçilerinin Ay' ı olan Efendimiz Muhammed (a s )'ın (Rahmanın salavatı üzerine olsun) ruhu için , şeytanın kovulması, günahlarımın düşürülmesi için, tevbelerin kabulü için, derecelerin yükselmesi için, cehennemden ateşinden kurtulmak için, imanın devamı ve Rahman'a kavuşmak için; Kur'an okumaya niyet ettim![]() Ey merhametlilerin en merhametlisi (Senin rahmetini dilerim) Hamd ve övgü, alemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur |
|
|
|