Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amaç, kapsam, kaynak, kongresi, makina, mühendisleri, odasi, sergisi, teknolojileri, tmmob, ulusal, vii

Tmmob Kaynak Teknolojileri Vii. Ulusal Kongresi Ve Sergisi - Amaç Ve Kapsam - Tmmob Makina Mühendisleri Odasi

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tmmob Kaynak Teknolojileri Vii. Ulusal Kongresi Ve Sergisi - Amaç Ve Kapsam - Tmmob Makina Mühendisleri Odasi

Küreselleşme sürecindeki pazar şartları, bu ortamda gelişen, sürekli değişim gösteren müşteri talepleri, Kaynaklı Tasarım / İmalat Sektörünü tasarımdan üretime, satıştan kullanıma, gelişkin ilişki ve iletişim ortamında, esnek, doğru çok yönlü hareket edebilme zorunluluğu ile karşı karşıya bırakmıştır Tüm bu ifade edilenlerin gerçekleştirilebilmesi artık günümüzde iyi organize olmuş bir "Üst Yapı"nın (kanunlar, teknik düzenlemeler vb) yanı sıra güçlü bir "Alt Yapı"nın (teknik donanım, nitelikli personel vb) varlığı ile mümkün olabilmektedir

Bir çok sektöre girdi sağlayan Kaynak Teknolojisi uygulamaları ülkemizin sanayileşmesi ile paralel hızda artmıştır Sektörde dünyadaki gelişmelere paralel oldukça önemli gelişmeler yaşanmaktadır Üretim teknolojisindeki ilerlemelerin yanı sıra; kontrol yöntemleri, kalite güvence sistemleri, eğitim, belgelendirme konularında da yeniliklerle karşılaşmaktayız

Ülkemizde bu alanda gözlenen çok yönlü eksiklikler, ulusal bir politikamızın geliştirilmemiş olması ve buna uygun yasal düzenlemelerin henüz yaşama geçirilememesi, personel, ve eğitim eksikliği, akreditasyon konusundaki sıkıntılar, eğitim ve danışmanlık hizmetleri için kuruluşların nitel ve nicel yetersizliği bu parametrelerin sanayide uygulanabilirliğini zorlaştırmakta ve bu nedenle sanayimizde büyük ölçekte zorluklar yaşanmaktadır

Ülkemizde, kalite anlayışının yerleşmeye başlamış olması kaynak teknolojisi uygulamalarında da daha kaliteli üretim gereğini gündeme getirmiştir Kaynak teknolojisi, gelişen sanayimize önemli girdiler sağlayan alanların başında gelmektedir Özellikle uluslararası boyutun önemli ölçüde gelişmesi, birtakım zorunlulukları da beraberinde getirmektedir Bunların en başında gelen; kaynak tekniği alanında çalışan personelin eğitimi ve belgelendirilmelidir Uluslararası rekabetin artmasıyla, söz konusu eğitim ve belgelendirme yine uluslararası tanınırlıkta olması gerekmektedir

Tam da bu nokta da, etkinliğin ana teması "Eğitim ve Belgelendirme" olarak belirlenmiş olup, konu özelinde, ülkemizdeki durum yansıtılarak, yaşanan sorunlar ve olası çözüm önerilerinin ortaya konulduğu bir tartışma ortamı oluşturulması hedeflenmektedir

Bilindiği üzere alana yönelik çalışmalar yürüten Makina Mühendisleri Odası gelenekselleşen Kaynak Teknolojisi Kongreleri aracılığı ile söz konusu deneyim ve birikimlerini kamuoyu ile paylaşmaktadır Bu çerçevede MMO özellikle eğitim ve belgelendirme konusunda alanda yürütülen faaliyetlerde düzenleyici yönlendirici konumunu güçlendirme ve çalışmalarını kanunun tarafları ile paylaşma amacındadır

Alanda deneyim kazanmış, edindikleri bilgilerle teknolojiyi geliştirme becerisine ulaşmış, çalışmaları ile kaynak sektörünün gelişimine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlar ile, bu alanda bilgi hizmet ve ürün talep eden ülkemizin her yerindeki kamu ve özel sektör yetkili ve ilgililerinin bir araya getirilerek, yaşanan sorunların tartışılarak olası çözüm önerilerinin oluşturulması bu etkinlikle hedeflenmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com