Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
6bölüm, ankaranın, barış, başkan, başkent, cumhuriyetin, çözülmesiyle, dönemi, gelişen, genel, görevlendirildim, ilanı, meclisi, nutuk, olarak, olaylar, olması, sorunun

Nutuk > 6.Bölüm > Ankara'nın Başkent Olması,Barış Dönemi Meclisi,Cumhuriyetin İlanı Ve Gelişen Olaylar > Ben Genel Başkan Olarak Sorunun Çözülmesiyle Görevlendirildim >

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nutuk > 6.Bölüm > Ankara'nın Başkent Olması,Barış Dönemi Meclisi,Cumhuriyetin İlanı Ve Gelişen Olaylar > Ben Genel Başkan Olarak Sorunun Çözülmesiyle Görevlendirildim >

Başkan, bundan sonra görüşmenin yeterliğini oya koymuş, görüşme yeter görüldükten sonra birtakım önergeler okunmuş Bu önergelerden Kemalettin Sami Paşa'nın önergesi kabul olunmuş Bu önergeye göre ben, Genel Başkan olarak sorunu çözmek için Genel Kurulca görevlendiriliyordum
Görüşmeler sırasında Çankaya'da, konutumda bulunuyordum Kemalettin Sami Paşa'nın önergesinin kabul edilmesi üzerine toplantıya çağrıldım Toplantı salonuna girer girmez doğru kürsüye çıktım, kısaca şu görüşü ve öneriyi ileri sürdüm:
"Baylar," dedim, "Bakanlar Kurulu seçiminde görüş ayrılığına düşüldüğü anlaşılmıştır Bana bir saat kadar izin verin Bulacağım çözüm yolunu bilginize sunarım"
Başkan Fethi Bey, öneriyi oya koydu, kabul olundu Baylar, bu bir saat içinde gereken kişileri Meclisteki odama çağırarak onlara 28 /29 Ekim gecesi hazırladığım yasa önerisi taslağını gösterdim ve kendileriyle görüştüm

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com