Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
islam is the best muslims are the worst

"İslam İs The Best, Muslims Are The Worst!"

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

"İslam İs The Best, Muslims Are The Worst!"

"İslam İs The Best, Muslims Are The Worst!"[/b]

"İslam is the best, Muslims are the worst!"Seyyah Amcanın "Dünya ?da İslam İmajı" yazısını okuduktan sonra 2 yıldır Hindistanda yaşadıklarım ve burada edindiğim konu üzerindeki tecrübeler geldi aklıma
Yabancı ülkelere giden Türkler için en çok dikkat edilen şeylerden biri oralarda yaşayan müslümanlar ve onların hayatlarıdır Genellikle edinilen ilk dostlar oralarda yaşayan müslüman hakltandır Bunlar gayri ihtiyari olur genelde Sanki sizdeki Türklük bir mıknatıs gibi bütün müslümanları çeker Türk olduğunuzu öğrendikleri zamanda hayran bakışlarını sizden alamazlar Bütün bunların sebebi şanlı ecdadımızın yüzyıllarca İslamı kusursuz temsil etmeleri ve dünyadaki bütün müslümanlara sahip çıkmalarındandır Bir kere daha onlara teşekkürler
Müslüman insaların size bakışları imrenerek olduğu gibi birde müslüman olmayanların bakışları vardır Bunlar gruplara ayrılır Eğer birazcık tarih bilgisi varsa o kimsenin görüşü, biraz kıskançlıkla beraber "Dünyayı titreten, pala bıyıklı eli kılıçlı, savaşçı Türkler" olacaktır Eğer bilgiden mahrum bir gayri müslim ise adınız kısaca "Barbar Türk" olacaktır
Aslında yazımızın Türklerle alakası yok Ama genel bir bakış açısı olması hasebi ile bir gezgin Türkün dünya penceresinin içerden ve dışardan görünüşünü çizmeye çalıtım sadece Gelelim mevzuya
Seyyah Amcanın Hong Kong gibi dünyanın en gelişmiş şehirlerinden birinin göbeğinde yaşamış olduğu Cami manzarasının bir diğer versiyonunu Hindistanın X şehrinde Mısırın Y kasabasında yada yada Dubainin Z mescidinde görmek gayet kolay Bunu görmüş yaşamış kimselerden biri olarak verdiğimiz ilk tepki elbette direkt oluyor Ama aradan zaman geçtikçe ve bu hata tekrarlandıkça tepkiler azalıyor ve bizde bu hataya dolaylı olarak katılıyoruz
Seyyah Amcanın yeni müslüman olan arkadaşına vereceği cevap ne olabilir Ya orada bir kaçamak cevap verecek ya yalan söyleyecek (Buda ona yakışmaz) yada doğruyu söyleyip yeni müslüman olmuş birisinin ilk hayal kırıklığına şahit olacak Bundan sonra seyyah amcanın hissedeceği kalp kırıklığı belkide o yeni müslüman olan kimseden daha fazla olacak
Bende Hindistanda buna benzer bir çok olayla karşı karşıya kaldım Hata yapan müslüman kardeşime yaklaştığımda bana dönüşleri genellikle kibar oldu Yabancı olduğumuzdan olsa gerek Ya hatasını kabul etti yada söylene söylene bana bişeyler anlatmaya çalıştı Ama ertesi gün gene aynı hatayı yaptı Bundan eminim
Seyyah amcanında üzerine baştığı gibi "Ne olur biraz hoşgörü, ne olur biraz müsamaha, güler yüz, güzellikle ikna" demekten başka bir çare düşmüyor bizede Yoksa! Evet yoksanın cevabını maalesef ben kendi gözlerimle hergün görüyorum Hong Kong gibi bir metropolde belki müslüman sayısı ve kötü temsilin dejenerasyonu az ama gelin bunu müslüman ağırlıklı yada müslümanlarından yaşadığı yerlerde görün Maalesef içler acısı Basit ama acı bir örnek: Dünya tarihi Hocam bir Hindu Aynı zamanda bir profesör Bilgisi ile her ders bizi mest eden dersler verir Aynı zamanda sosyal ve kültürel olarakda geniş bir hafızaya sahip Beni en çok şaşırtan Osmanlı hakkındaki tabirleri oldu "Bir zamanlar barbar olan Türkler, Osmanlının İslamın yılmaz yorulmaz küheylanı olup Avrupa ve Asyaya İslamı yaymaya başlamasından sonra Anadoluya gelen haçlılara medeniyet öğrettiler" dedi Milliyetçilik duygularım kabarmadı desem yalan olur Ama İslamı, Kuranı (misyonunu), hadisleri, peygamberin vazifesini belki bir müslümandan daha iyi bilen bu şahıs "sakın yanlış anlmayın ben Hinduyum" diyor Ve sonuna kadar kendi dininin yanlışarınıda eleştiriyor Onu derin bir hayal kırıklığına uğratanlarda kendi yaşlarındaki müslüman arkadaşları ve dünya müslümanları Hindu Hocamın sınıftaki müslüman arkadaşlarıma ve Türklüğüme baskı yaparak bana dediği en son şu idi: "Lütfen, (kendi neslinden bahsederek) bu nesilden ümit yok Devir sizin devriniz Ve gelecek neslin Biliyorum ki "İslam is the best system but" kendinize ve insanlara sahip çıkın Dünyanın İslam gibi barışı besleyen, nefreti silen düşüncelere ihtiyacı var Kendinizi ve gelecek neslinizi iyi yetiştirin"
Ben hala profesör olan bu şahsın sahip olduğu bilgilerle "Ben Hinduyum" demesine hayret ediyorum Ama Onun bulunduğu ortamdaki İslamın temsilinide görünce sanki onun dilinden "Ben halk içinde, böyle daha saygıdeğer ve seviyeliyim" dediğini duyar gibi oluyorum
Okuyanlar kusura bakmasın Amacım ne dini sohbet yapmak nede ders vermek Sadece kırık kalbimin bir sesini sizlere duyurmak
Çok aşikar bir şekilde görüldüğü gibi; artık dünyayı bir daha bir Osmanlı yada bir devlet kurtarmayacak Dünya müslümanlarını bu içinde bulundukları içler acısı halden gene o içler acısı hallerdekilerin evlatları kurtaracak Hindu profesörün dediği gibi bir nesilden ümit kesilmiş Gözler yeni bir nesil arar olmuş Ki o nesil, tavır, davranış, görgü, terbiye, açık görüşlülük, engin fikirlilik, çalışkanlık ve mükemmel temsili ile "Öcü" olarak deklare edilen İslamın üzerindeki öcü perdesin kaldıracak Ve gelecek nesil asıl İslamı tertemiz yaşayacak Dünyada o zaman gerçek İslamla, barışla, sevgiyle, muhabbetle, hoşgörü ile üçüncü kez kucaklaşacak
Bu yazdıklarım ne bir iddia, ne bir asparagas, ne bir gelecekten haber verme nede kehanettir Sadece kalbi bu konuda kırık bir müslümanın düşünceleridirHalit Ünal ? Haydarabad - Hindistan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com