![]() |
Harp Akademileri Komutanlığı Sitesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Harp Akademileri Komutanlığı SitesiTürk milletinin ve onun değerli varlığı Türk Silâhlı Kuvvetlerinin insana yaptığı yatırımın en güzel örneği olan Harp Akademileri 1848 yılında kurulmuş, ilk mezunlarını 1849 yılında vermiştir ![]() Harp Akademileri Komutanlığı Genelkurmay Başkanlığına bağlıdır ![]() Harp Akademileri Komutanlığı teşkilâtı içerisinde Kara, Deniz, Hava Harp Akademisi, Silâhlı Kuvvetler Akademisi, Millî Güvenlik Akademisi ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir ![]() ![]() Harp Akademileri Yüksek Kurulu: Harp Akademileri Yüksek Kurulu; Harp Akademileri Komutanının Başkanlığında, Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanı, Akademi Komutanları, Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Müdürü, Harp Akademileri Komutanlığı Öğretim Başkanından oluşur ![]() Harp Akademileri Komutanının gündemle ilgili olarak uygun göreceği diğer personel de oy hakkı olmadan kurulun çalışmalarına katılabilir ![]() Harp Akademileri Yüksek Kurulunun Görevleri: Eğitim ve öğretim konularında akademi kurullarınca karara bağlanamayan hususları Harp Akademileri Kanunu ile bu Yönetmelik ve Genelkurmay Başkanlığının emirleri çerçevesinde karara bağlamak, Eğitim ve öğretim ile ilgili konularda prensip kararı almak, Akademilerin bilimsel gelişmesini sağlamak, Harp Akademileri Komutanının incelenmesini emrettiği konularda araştırma, inceleme ve değerlendirme yapmaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|