Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akademileri, harp, komutanlığı, sitesi

Harp Akademileri Komutanlığı Sitesi

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Harp Akademileri Komutanlığı Sitesi

Türk milletinin ve onun değerli varlığı Türk Silâhlı Kuvvetlerinin insana yaptığı yatırımın en güzel örneği olan Harp Akademileri 1848 yılında kurulmuş, ilk mezunlarını 1849 yılında vermiştir

Harp Akademileri Komutanlığı Genelkurmay Başkanlığına bağlıdır

Harp Akademileri Komutanlığı teşkilâtı içerisinde Kara, Deniz, Hava Harp Akademisi, Silâhlı Kuvvetler Akademisi, Millî Güvenlik Akademisi ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir Millî Güvenlik Akademisi, sivil müdavimlerin daha etkin katılımını sağlamak maksadıyla, 1995 yılından beri ANKARA da, Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği binasında hizmet vermektedir

Harp Akademileri Yüksek Kurulu:

Harp Akademileri Yüksek Kurulu; Harp Akademileri Komutanının Başkanlığında, Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanı, Akademi Komutanları, Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Müdürü, Harp Akademileri Komutanlığı Öğretim Başkanından oluşur

Harp Akademileri Komutanının gündemle ilgili olarak uygun göreceği diğer personel de oy hakkı olmadan kurulun çalışmalarına katılabilir

Harp Akademileri Yüksek Kurulunun Görevleri:

Eğitim ve öğretim konularında akademi kurullarınca karara bağlanamayan hususları Harp Akademileri Kanunu ile bu Yönetmelik ve Genelkurmay Başkanlığının emirleri çerçevesinde karara bağlamak,

Eğitim ve öğretim ile ilgili konularda prensip kararı almak,

Akademilerin bilimsel gelişmesini sağlamak,

Harp Akademileri Komutanının incelenmesini emrettiği konularda araştırma, inceleme ve değerlendirme yapmaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com