![]() |
Pastörize Ve Uzun Ömürlü Süt |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastörize Ve Uzun Ömürlü Sütİşlenmiş içme sütleri, fabrikalarda süzülme, yabancı maddelerden temizlenme, istenmeyen kokuların alınması (deoderizasyon), standardizasyon ve homojenizasyon işlemlerinden geçmektedir ![]() Pastörize sütler, kaynama derecesinin altında belli bir sıcaklıkta, sütün doğal niteliklerinde değişiklikler oluşturmadan, hastalık yapan etmenlerinden tamamen, diğer etmenlerden de çoğunlukla arınmış bir içme sütü çeşididir ![]() ![]() Uzun ömürlü sütler, tüketici tarafından sterilize, kutu ve UHT olarak da tanımlanırlar ![]() ![]() Aseptik şartlarda doldurulan karton kutularda piyasaya arz edilir ![]() ![]() İşlenmiş içme sütlerini tüketirken şunlara dikkat edilmelidir: ? İşlenmiş içme sütleri evlerde kaynatılmamalıdır ![]() ? Pastörize sütler, tüketilene kadar mutlaka buzdolabında muhafaza edilmelidir ![]() ? Uzun ömürlü sütler ise açıldıktan sonra tüketilene kadar mutlaka buzdolabında muhafaza edilmelidir ![]() ? İşlenmiş içme sütleri, dayanıklılığını azaltmamak için, kaplara boşaltılıp muhafaza edilmemelidir ![]() ? İşlenmiş sütleri satın alırken, üretim ve son kullanma tarihlerine kesinlikle dikkat edilmelidir ![]() |
![]() |
![]() |
|