|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
12haziran, 2009, açiklamasi, basin, çeşme, eşgüdüm, göynükte, hayir, kindil, kiyilarimizin, kurulu, ormanlarimizin, yağmalanmasina |
![]() |
Eşgüdüm Kurulu Basin Açiklamasi (12Haziran 2009) :Kindil Çeşme Ve Göynük'te Kiyilarimizin, Ormanlarimizin Yağmalanmasina Hayir! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşgüdüm Kurulu Basin Açiklamasi (12Haziran 2009) :Kindil Çeşme Ve Göynük'te Kiyilarimizin, Ormanlarimizin Yağmalanmasina Hayir!EŞGÜDÜM KURULU BASIN AÇIKLAMASI (12HAZİRAN 2009) :KINDIL ÇEŞME VE GÖYNÜK'TE KIYILARIMIZIN, ORMANLARIMIZIN YAĞMALANMASINA HAYIR! BASIN AÇIKLAMASI Kındıl Çeşme ve Göynük'te Kıyılarımızın, Ormanlarımızın Yağmalanmasına Hayır! Bilindiği üzere Antalya Bey dağları milli parkı içinde çadırlı kamp alanı olarak sadece Göynük ve Kındılçeşme kamp alanları kalmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çevre ve Orman Bakanlığı?nın yaptığı değişiklikle Antalya Beydağları Milli Parkı içinde bulunan Göynük ve Kındılçeşme çadırlı kamp alanları, revize edilen Antalya Beydağları uzun devreli gelişim planı revizyon tadilatı nedeni ile kamp ve konaklama tesis alanına dönüştürülerek ranta kurban edilmek istenmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu düzenleme ile buradaki doğal yaşamın ve ağaç dokusunun zarar görmesi kaçınılmazdır Antalya turizminin geleceği açısında büyük önem taşıyan doğal güzellikleri bu düzenleme ile yok edilmektedir ![]() ![]() ![]() 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu 14 ![]() Yaban hayatı tahrip edilemez Bu sahaların özelliklerin kaybolmasına veya değiştirilmesine sebep olan veya olabilecek hertürlü müdahaleler ile toprak, su, hava kirlenmesi ve benzeri çevre sorunları yaratacak iş ve işlemler yapılamaz ![]() Doğal dengeyi bozacak hertürlü orman ürünleri üretimi avlanma ve otlatma yapılamaz Onaylanmış planlarda belirtilen yapı ve tesisler ve Genelkurmay Başkanlığınca ihtiyaç duyulacak savunma sistemi için gerekli tesisler dışında kamu yararı açısından vazgeçilmez ve kesin bir zorunluluk bulunmadıkça her ne surette olursa olsun hiçbir yapı ve tesis kurulamaz ve işletilemez ![]() ![]() Bakanlığın yaptığı değişikliğin var olan yasaya aykırılığı açıktır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu nedenlerle yapılan bu değişikliklerle ilgili iptal davaları Antalya Barosu ve mimarlar Odası Antalya Şubesince açılmış halen devam etmektedir ![]() Lara Kundu Temalı Parkın da olduğu gibi iktidara yakın kişilere peşkeş çekileceği iddia edilen bu alanlara yakın zamanda Büyük Çaltıcak, Küçük Çaltıcak, Kargıcak 1 ve Kargıcak 2 ninde dahil edileceği kamuoyunda konuşulmaktadır ![]() Kındılçeşme ve Göynük çadırlı kamp alanlarında yapılmış bu değişikliklere, ve diğer halka açık Kargıcak, Çaltıcak gibi benzeri alanlarda yapılması düşünülen, benzer değişikliklere karşı olduğumuzu, hertürlü yasal yollara başvuracağımızı, 13 Haziran 2009 cumartesi günü yapılacak "Kındılçeşme ve Göynükte kıyılarımızın, ormanlarımızın yağmalanmasına hayır mitingi"ni desteklediğimizi kamuoyuna duyururuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 03 ![]() ![]() Ayrıntılı bilgi için www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|