Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fidan, kampanyası, milyon, öğrenci

15 Milyon Öğrenci 15 Milyon Fidan Kampanyası

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, Orman Bakanlığı işbirliğiyle yürütülecek "15 Milyon Öğrenci 15 Milyon Fidan" kampanyasının, çocuklarda çevre bilinci ve ağaç sevgisinin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını bildirdi

8012

21022003-MEB
"15 Milyon Öğrenci 15 Milyon Fidan" kampanyasının başlatılması ve her ilde bir "Milli Eğitim Hatıra Ormanı" oluşturulmasına yönelik olarak hazırlanan protokol, Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu ve Orman Bakanı Osman Pepe tarafından imzalandı Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, Orman Bakanlığı'nda düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, "15 Milyon Öğrenci 15 Milyon Fidan" kampanyası dolayısıyla Orman Bakanlığı'nı kutladı Mumcu, "Orman Bakanlığı'nın perspektifinden baktığınızda, bu kampanyanın son derece önemli bir boyutu var Ülkemizin geleceği için hayati derece de muhtaç olduğumuz orman alanlarını genişletmek, orman alanlarını korumak Konuya bizim açımızdan bakıldığında yine hayati bir fırsat sunuyor bu kampanya İnsanlarımıza çevre bilinci kazandırmak Bir dikili ağacı olmanın ne anlama geldiğini, hayatta bir ağaç dikmiş olanlar çok iyi bilirler Bir ağacı olmak gerçekten aslında başka bir insan olmak demektir İnsanın çevresiyle, dünyayla bambaşka türden bir iletişim kurması anlamına gelir Bunu ağacı olanlar bilirler Biz istiyoruz ki bu hazzı, bu mutluluğu bütün çocuklarımız yaşasınlar Onlar hayatta bir dikili ağacın sahibi olurken, hayata o ağaçla beraber başka türlü bağlansınlar, başka umutlarla, başka mutluluklar yaşasınlar" dedi Mumcu, şöyle devam etti: "Ağaçların bir arada oluşu yani ormanla beraber çocuklarımızın bir arada oluşları ve kardeşlikleri de birlikte yeşersin ve büyüsün istiyoruz Onun için bu kampanya bize bir orman kazanmanın çok ötesinde, çocuklarımıza çevre bilinci, kardeşlik bilinci kazandırma fırsatı da sunuyor Tıpkı şiirde söylendiği gibi 'bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine' anlayışının bu kampanya içinde çocuklarımıza kazandırılabileceğine inanıyoruz Bu kampanya bize bir fırsat sundu Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyorum"
Orman Bakanı Osman Pepe de yaptığı konuşmada, Orman Bakanlığı'nın 2003 yılı ağaçlandırma çalışmalarında, "15 Milyon Öğrenci 15 milyon Fidan" kampanyasının önemli bir adım oluşturacağını belirtti Pepe, "Sivil toplumun, milletin ortak olduğu kampanyaların kalıcı, başarılı olabileceğine inanıyoruz Atmayı planladığımız adımların en büyüğünü, Türkiye'nin en büyük potansiyeline sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte atıyoruz Bugünkü protokol ile 15 milyon çocuğumuz için birer tane fidan dikilmesini hedefliyoruz Bir çocuk bir fidan bin çocuk bir orman" dedi Orman Bakanlığı'nın 2003 yılında 100 bin hektar alanın ağaçlandırılmasını hedeflediğini kaydeden Pepe, "Bu yıl tüm milletimiz ve sivil toplum ile birlikte 200 milyon ağaç dikilmesini hedefliyoruz Bu potansiyeli gerçekleştirebilecek altyapının var olduğunu biliyoruz Türkiye'de ormancılık anlayışının yeniden dizayn edilmesi lazım Devletin ormanlarını, devletin olanakları ile korumanın mümkün olmadığını bugüne kadar yapılan çalışmalarla gördük Geldiğimiz nokta devletin bütün gayretine rağmen, orman alanları hızla daralıyor Biz milleti işe dahil edebilirsek, istediğimiz sonucu alabiliriz Onun için devlet ormancılığından millet ormancılığına geçmeyi hedefliyoruz Bugünkü 207 milyon hektarlık orman alanının yaklaşık yüzde 50'si verimsiz alanlardır Bunu verimli hale getirmemiz şarttır Bütün sivil toplumu işin içine koyacağız Çocuklarımızda orman bilincini, yeşil bilincini, ağaç sevgisini geliştirmek için Milli Eğitim Bakanlığı ile çok önemli bir adım atıyoruz İnanıyorum ki bu adımın arkası gelecek ve bu adım kalıcı olacak" diye konuştu

Yazının orjinali için wwwmebgovtr adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com