Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başlıyor, formlarının, teslimi, yarın, öss

Öss Formlarının Teslimi Yarın Başlıyor

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öss Formlarının Teslimi Yarın Başlıyor

ÖSS formlarının teslimi yarın başlıyor

2008-ÖSS ye giren adaylardan 145 ve daha fazla puan alan adaylar ile meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar tercih formu doldurabilecek ÖSS de 145-164999 arasında puan alan adaylar ön lisans programlarını, 165 ve üstünde puan alan adaylar hem ön lisans hem de lisans programlarını tercih edebilecek Sınavsız geçiş için başvuran meslek lisesi mezunu adaylar da kendi alanlarıyla ilgili bölümler arasından tercihte bulunabilecek

Haberin devamı

2008-ÖSS de 165 ve üstünde puan alan adaylar, tercihlerini 2008-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ndaki Tablo-4, Tablo-3A ve Tablo-3B den, 145-164999 arasında puan alan adaylar ise sadece Tablo-3A ve Tablo-3B den ve Tablo-4 teki Açıköğretim Fakültesi programlarından (İngilizce Öğretmenliği hariç) tercih yapabilecek ÖSS puanına göre ön lisans programı tercih edecek adayların Tablo-3A dan tercih yaparken, önceliğin sınavsız geçiş için başvuran adaylara verildiğini göz önünde bulundurmaları isteniyor

EN FAZLA 24 TERCİH

Adayların, yükseköğretim programı tercihlerini yaparken alanlarıyla ilgili programlar olmasına dikkat etmeleri gerekiyor Alanlarıyla ilgili tercihte bulunacak adaylar, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının 08, alanları dışında tercihte bulunacak adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının 03 katsayıları ile çarpılmış Y-ÖSS puanlarını dikkate almaları gerekiyor

Adaylar, yükseköğretim programları arasından en fazla 24 tercih yapabilecek Tercih sırasında yükseköğretim programlarının taban puanları yerine, adayın başarı sırasını karşılaştırması ve buna göre tercihlerini sıraya koyması öneriliyor

FORMLAR NASIL GÖNDERİLECEK

Tercih işlemlerini tamamlayan adaylar, formları internetten veya başvuru merkezleri aracılığıyla ÖSYM ye gönderebilecek Tercih formlarını gönderme süresi yarından itibaren 4 Ağustos Pazartesi gününe kadar sürecek

Tercih formunu başvuru merkezinden yapacak adayların, tercih işlemini yapacağı başvuru merkezinden 23 Temmuz-4 Ağustos 2008 arasında kendisi için uygun bir günde randevu almaları ve tercihlerini yazdıkları listeyle başvuru merkezlerine gitmeleri öneriliyor

Bu adayların tercihleri, başvuru merkezindeki görevli tarafından sisteme girilecek ve ÖSYM ye gönderilecek Adayın, işlem tamamlandıktan sonra görevliden tercih formunun bir örneğini vermesini isteyecek Aday, tercih hizmet ücreti olarak 3 YTL ödeyecek

Tercih formunu internet üzerinden göndermek isteyen adayların, bu konuda deneyimli olması gerekiyor İnternet üzerinden tercih formu gönderecek adaylar, yine aynı süre içinde ÖSYM nin web sayfası üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek Bu işlem için aday, TC Kimlik Numarası ve ÖSYS şifresini kullanacak Bu adayların ekranda Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştirı uyarısını görmeleri gerekiyor

ÖSYM, tercih bildirim işlemi gerçekleştirildikten sonra tercihlerde ve sıralamada bir değişiklik yapılması mümkün olmayacağı için adayları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor

ÖSYM, tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından üniversitelere yerleştirme yapacak Yerleştirme sonuçlarının 20 Ağustos a kadar tamamlanması bekleniyor

ntvmsnbc

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com