Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dağıtımı, engelli, kitap, ücretsiz, öğrencilere

Engelli Öğrencilere Ücretsiz Kitap Dağıtımı

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Engelli Öğrencilere Ücretsiz Kitap Dağıtımı

Okulun seramik, triko gibi atölyelerini gezen Bakan Çelik, sıraların üzerinde yer alan kitapları öğrencilere verdi Öğrencilere, "Kitapları beğendiniz mi? Açıp bakalım mı?" diye soran Bakan Hüseyin Çelik, öğrencilerin okula ilişkin memnuniyetlerini sorarak, bir istekleri olup olmadığı konusunda bilgi aldı
Milli Eğitim Bakanı Çelik ve beraberindekiler daha sonra okulun toplantı salonuna geçerek törene katıldılar Bakan Çelik, törende yaptığı konuşmada, çevresindeki bazı kişilerin, 'Bu kadar güzel şeyler yapıyorsunuz ama biz bunları medyadan öğrenemiyoruz' şeklinde konuştuklarını ifade ederek, "Ben de onlara şu karşılığı veriyorum Ankara'da şu anda binlerce apartman inşa edilmektedir Ama hiç birisi şu anda haber konusu olmamıştır Ama 3 katlı bir ev yıkılırsa tüm ana haber bültenlerinde bir numaralı haber olur" diye konuştu
"Biz yapıyoruz, yıksaydık haber olurdu" diyen Bakan Çelik, muazzam bir değişim ve dönüşüm sürecinin yaşandığını belirterek, şunları söyledi: "Bu reklam konusu olsun diye propaganda malzemesi olsun diye yapılan hizmetler değildir Ama bunlar bizim sorumluluğumuz olduğu için yapılması gerektiği için yapılan işlerdir Yapılmaya da devam edecektir Türkiye'de her yerde, herkese eğitim, program ve hedefimiz, sloganımızdır Bilmiyorum toplumda kaç kişi biliyor Bir çok cezaevine kreş ve anaokulu açılmıştır Niye? Çünkü orada bir çok mahkum annenin yanında çocuğu vardır Dolayısıyla orada kreş ve anaokulu açılması gerekiyordu Onlarca hastane okulumuz var Hastanelere mahkum olan yavrularımız için okul açtık Eğitim hakkından kimse mahrum olmasın diye kolları sıvadık Özürlüler Yasası'nı çıkardık Eğitim alan engelli insan sayımızda yüzde 1000'lik artış sağlanmıştır"
Çocuğun evden dışarı çıkamayacak şekilde bir rahatsızlığı varsa, öğretmeni ve okulu öğrencinin ayağına götürdüklerini bildiren Milli Eğitim Bakanı Çelik, bu çerçevede bin 4 adet ev okulu açtıklarını belirtti
Yeni yapılan okulların mimarisinde değişiklik yaparak ortopedik engelli öğrenciler için okul rampası oluşturduklarını anlatan Bakan Çelik, Burdur'da engelli bir öğrenci ile arasında geçen diyaloğu anlatarak, bakanlık olarak sağladıkları katkılar hakkında bilgi verdi
Engelli öğrencilere fırsat verilmesinin önemine değinen Bakan Çelik, "Tüm bunlar yapıldığı takdirde, ortaya milletvekili Lokman Ayvalar ve Daire Başkanı Hale Bacakoğulları çıkar Bu arkadaşlarımızın da öykülerine baktığımızda her biri de ayrı başarı öyküleri Hale kızımız Özel Eğitim Genel Müdürlüğü'nde Türkiye'nin ilk görme engelli daire başkanımızdır Çok başarılı çalışmalar yapmışlardır" dedi
Şu veya bu engelli olunabileceğini ve rehabilitasyonun mümkün olabileceğini bildiren Bakan Çelik, gönülden engelli olmanın ise rehabilitasyonunun mümkün olmadığını söyledi Birinin derdiyle dertlenmemenin, birinin mutluluğuna ortak olmamanın bir hastalık olduğunu ifade eden Bakan Çelik, "Hükümetimizin sosyal devlet anlayışı içinde fakir-fukaraya uzanan elini hazmedemeyenler var Bu Türkiye'ye mahsus bir şey değil" diye konuştu
Sosyal devletin vatandaşlar tarafından hissedildiğini anlatan Milli Eğitim Bakanı Çelik, şöyle konuştu: "Bu ücretsiz ders kitabı yardımları ile hissedilmiştir Kömür yardımları ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan yardımlarla hissedilmiştir Tuzu kuru olanlar bunlara karşı çıkıyor Tabi kendilerinin böyle bir derdi yok Ama sosyal devlet işlemeye devam edecek Birileri rahatsız olsa da devam edecektir Belediye dendiği zaman akla şu gelirdi Belediye çöp toplasın, kanalizasyon yapsın, diğer işlere karışmasın Yok böyle bir şey Eskiden belediyeler okul yaptı diye İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açılırdı Eğitime katkı sağladı diye İçişleri Bakanlığı belediye başkanının yakasına yapışıyordu Biz bütün bu yasal düzenleme ve değişiklikleri yaptık Şu anda bir çok belediye başkanlarımız, şüphesiz hepsi değil, adeta gönüllü nefer gibi çalışmaktadır Katkı sağlayan tüm belediye başkanlarına hangi partiden olursa olsun teşekkür ediyorum"
Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Dr Ruhi Kılıç da faaliyetleri konusunda bilgi verdi
Konuşmaların ardından Bakan Çelik, engelli öğrencilere yaptığı katkılar nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e "Takdir Beratı" verirken, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan tarafından da Gökçek'e plaket sunuldu
Engelli öğrencilerin bağlama eşliğinde çeşitli türküler söylediği törende, engellilerin başarı öyküsünün anlatıldığı, "Eğitim Her Engeli Aşar" konulu kısa bir film gösterisi de sunuldu

Yazının Orjinali için lütfen wwwmebgovtr adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com