![]() |
21. Giysi Dağıtım Töreni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 21. Giysi Dağıtım TöreniMilli Eğitim Bakanı Doç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Avrupa'nın giderek yaşlanan, Türkiye'nin ise genç nüfusuna dikkati çeken Bakan Çelik, "Bizim en büyük sermayemiz, zenginlik kaynağımız genç nüfusumuzdur" diye konuştu ![]() Hükümet olarak mesleki ve teknik eğitime büyük önem verdiklerini ifade eden Bakan Çelik, "Biz iktidara geldiğimizde mesleki ve teknik ortaöğretimin genel ortaöğretim içerisindeki oranı yüzde 28'di ![]() ![]() ![]() ![]() Bakan Çelik, bu seneye ilişkin mesleki eğitimin istatistiki verileri alanında çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Ama kesinlikle yüzde 40'ın üzerine çıkacağımıza inanıyorum ![]() ![]() ![]() Türkiye'de 100'ün üzerinde mesleki ve teknik eğitim merkezi olduğunu belirten Çelik bu eğitim kurumlarında okuyan öğrencilerin pratik ve teorik eğitim aldıklarını söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boyacılık yaptığı yıllara ait elbisenin internet sitesinde yayımlandığını anlatan Bakan Çelik, "Çünkü bu benim eğitimimde çok önemliydi ![]() ![]() Üniversiteden mezun olanların iş bulamadığını ifade eden Bakan Çelik, "Türkiye'de 130 üniversite oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Çırak Eğitim ve Öğretim Vakfı Başkanı İbrahim Karakoç, 1987 yılında kurulan vakfın hizmetlerini anlattı ![]() ![]() Ostim Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydın da mesleki eğitime verdiklerin önemi vurguladı ![]() Konuşmaların ardından giysi dağıtım töreni gerçekleşti ![]() ![]() Giysilerini Bakan Çelik'ten alan, Bakan Çelik ile aynı ad ve soyadı taşıyan Hüseyin Çelik isimli öğrenci, giysilerini Bakandan almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, Bakan Çelik de "Ben de eski bir çırak olduğum için şimdiki çırağım Hüseyin Çelik'e de elbisesini vermekten zevk duyarım" dedi ![]() Yazının Orjinali için lütfen www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|