![]() |
Efes Antik Kenti Nin Dünya Miras Listesine Girme Çalışmaları Sürüyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Efes Antik Kenti Nin Dünya Miras Listesine Girme Çalışmaları SürüyorUNESCO Dünya Miras Geçici listesinde Efes adıyla yer alan Efes Antik Kenti nin Dünya Miras Listesi adaylığına ilişkin çalışmalar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatıldı ![]() Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme nin Uygulama Rehberi gereğince bir alanın Dünya Miras Listesine alınması amacıyla adaylık dosyasında ilgili alanın yönetim planının bulunmasının zorunlu hale getirilmesi nedeniyle Efes Antik Kenti nde şu ana kadar yapılmamış olan Alan Yönetim Planının yapılması için start verildi ![]() 19- 22 Nisan tarihleri arasında Bakanlığa bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü uzmanları Selçuk a gelerek yönetim alan sınırının belirlenmesi için yerinde incelemelerde bulunacaklar ![]() ![]() Efes Antik Kentinde büyük eksikliği yaşanan alan yönetim planının hazırlanması için çok önemli bir çalışmanın başlatıldığını açılayan Selçuk Belediye Başkanı H ![]() ![]() ![]() Kaynak: Selçuk Belediyesi |
![]() |
![]() |
|