Erikli İrmik Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erikli İrmik TatlısıMalzemeler : 1 lt süt 1 5 su b toz şeker 7 çorba k irmik 1 çorba k nişasta 1 p vanilyaŞantisi için: 1 p toz şanti 1 5 su b sütÜzeri için: 9 adet erik 1 çay b toz şekerHazırlanışı : Tencereye sütü, irmiği, nişastayı,şekeri ve vanilyayı koyup karıştıra karıştıra pişirelim Servis yapacağımız kabın içine dökelim Diğer tarafta bir tavada eriklerimizin üzerine toz şeker ve az su ilave ederek pişirelim Erikler yumuşayıp güzel bir renk bırakınca soğumaya bırakalım soğuyan irmik pudinginini üzerine köpürtülmüş şantiyi alıp düzgünce yayalım Soğuyan erikleri sıra ile dizelim Sosundan gezdirelim Dolapta buzgibi soğutup ikram edelim NEFİS BİR TATLI![]()
|
|
|
|