Bolu Tarhanası |
08-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bolu TarhanasıMALZEMELER 100 gr yağsız kıyma 150 gr köy tarhanası 1 adet iri domates 1 çorba kaşığı tereyağ 2 kg et suyu veya su tuz HAZIRLANIŞI Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekkletin Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatınKüçük bir tencerede kıymayı tereyağında 3-4 dakika kavurun Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın ve tencereye ilave atın 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kıymayı çorbanın içine katın On dakika kadar ağır ateşte pişirip servis yapın |
|