08-23-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Kapali Omlet
SEBZELİ KAPALI OMLET

Malzemeler: (5 kişilik)
- 1 çay kaşığı tereyağ
- 5 yumurta
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 7-8 dal dereotu
- 7-8 dal maydonoz
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- Yarım sarı ve turuncu amerikan biberi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1-2 dal biberiye
Yapılışı:
Omletimizi hazırlamak için öncelikle içine koyacağımız biberlerimizi pişiriyoruz Bunun için jülyen doğradığımız yeşil, kırmızı, sarı ve turuncu biberlerimizi, 1 kaşık zeytinyağımızda, hafifçe pişiriyoruz Biberlerimiz yumuşayınca ocaktan alabiliriz Biberlerimiz ılınırken, maydonoz ve dereotlarımızı ince ince kıyıyoruz Yumurtalarımızı, sütümüzü, tuz ve karabiberimizi iyice çırptıktan sonra, maydanoz ve dereotumuzu ekleyip, tekrar karıştırıyoruz 1 çay kaşığı tereyağımızı erittiğimiz büyükçe bir tavaya, omlet karışımımızı döküyoruz ve her iki tarafını çevirerek yumuşak kalacak şekilde pişiriyoruz Son olarak, biberlerimizi ve kaşar peyniri rendemizi omletin yarısına koyup, diğer yarısını üzerine kapatıyoruz ve ocaktan alıyoruz Omletin ve tavanın sıcaklığı ile kaşarlarımız eriyecek Sıcakken dilimleyerek biberiye ile süsleyip servis yapıyoruz Afiyet olsun 
|
|
|