![]() |
Kuzu Böreği (Alevli) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Böreği (Alevli)Malzemeler 12 Kuzu Böbreği (temizlenip ortadan ikiye bölünerek hazırianmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış) 1 Çorba Kaşığı Hardal 1 Çorba Kaşığı Un 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 1/4 Su Bardağı Kırmızı Şarap 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu 1/4 Su Bardağı Konyak 125 gr (1/2 su bardağı) Krema 1 Çorba Kaşığı Taze Soğan (ince kıyılmış) Yemeğin Tarifi Oldukça kolay ve güzel bir yemek olan alevli kuzu böbreklerini haşlanmış patates ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz ![]() Büyük bir tavada, tereyağ ve zeytinyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşin altını kısarak, kırmızı şarap ve limon suyunu ekleyip sürekli karıştırarak, 5-6 dakika daha pişiriniz ![]() Bu arada, bir tavada, konyağı hafif ateşte, iyice sıcak oluncaya ![]() ![]() ![]() ![]() Kremayı katıp iyice karıştırıp 1-2 dakika daha pişiriniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|