Balıklı Bohça Yapımı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balıklı Bohça YapımıMALZEMELER 10 Kare Milföy Hamuru 400 gr Hamsi 1 Soğan 1 Kahve Fincanı Margarin 3 Yumurta 4-5 Dal Maydanoz 2 Çorba Kaşığı Yoğurt Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI Milföy hamurunu buzluktan çıkarın Balıkların kafalarını ve kılçıklarını ayıklayıp yıkayın Küçük parçalar halinde doğrayın Yumurtaların ikisini katı başlayıp dilimleyin 1 yumurtayı ayrı bir kasede iyice çırpın Soğanı ince ince kıyın, maydanozu yıkayıp doğrayın![]() Margarini tavada eritip doğranmış soğan ve balıkları ekleyin 5-6 dakika kavurup derin bir kaseye alın Haşlanmış yumurta dilimleri, maydanoz, yoğurt, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın![]() Milföy hamurlarını düz zemine yayıp hazırladığınız balıklı karışımı üzerlerine paylaştırın Bohça şeklinde katlayıp kenarlarını yapıştırın Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|