Domates Soslu Barbunya Balığı |
08-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates Soslu Barbunya BalığıMALZEMELER 8 Orta boy Barbunya 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Küçük Soğan 2 Orta Boy Dolmalık Biber 4 Orta Boy Domates 1 Defne Yaprağı 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz 1/3 Tatlı Kaşığı Karabiber 1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu 1/2 Tatlı Kaşığı Biberiye 1 Küçük Limon 16 Adet Yeşil Zeytin HAZIRLANIŞI Önce fırınınızı orta hararette ısıtın Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın Dolmalık biberi, sap ve çekirdekli kısmını çıkarıp attıktan sonra, ince şeritler halinde kesin Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra, iri zar biçimi doğrayın Barbunyaların pullarını kazıyıp karnını yarın İç organlarını ve galsamelerini çıkarıp atın Bol akar suyla yıkayın Limonu ince dilimleyin Küçük bir tencerede, tereyağı orta ateşte eritin Yağ erir erimez soğanı katıp 2 dakika, sık sık karıştırarak sote edin Biberi ilave edip birkaç kere karıştırdıktan sonra domates, defne yaprağı, tuz ve karabiberini koyup 5 dakika pişirin Tencereyi ateşten alın Dereotunu ilave edip karıştırın Barbunyaları, cam kaba yerleştirin Üzerlerine biberiyeyi serpin Domates sosunu balıkların üstüne döküp en üste de limon ve zeytinleri koyun Kabı ısıtılmış fırına sürüp 20-25 dakika pişirin Kabı fırından alıp, balıkları sıcak olarak servis edin |
|