Tavuk Kalendar |
08-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Kalendar1200 gramlık bir tavuk 30 gram margarin 5 adet domates 1 baş soğan 1 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu 4 adet dolmalık biber 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 kepçe tavuksuyu karabiber tuz Yapılışı Tavuğun ince tüylerini gidermek için tütsüledikten sonra içini ve dışını bol suyla yıkayın Parçalara bölün Ciğeri, yüreği ve temizlenmiş katısı kayırcasına ince doğrayın Dolmalık biberleri ateşe tutun Zar gibi ince kabuğu kavurup kabartın ve soyun Domatesleri kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra kabuklarını soyun Çekirdeklerini çıkartın ve küçük parçalar halinde doğrayın Soğanı çentilircesine doğrayın Büyükçe bir güvece margarin ile zeytinyağını koyup ısıtın Yağ ısınınca çentilmiş soğanı içine atın ve tahta kaşıkla karıştırarak kavurun Soğanlar pembeleşince küçük parçalara bölünmüş ve kıyılmış içleri katın Tahta kaşıkla çevirerek tavuk parçalarının her yanı pembeleşinceye kadar kızartın Tavuk parçalarını kızarınca parçalar halinde doğranmış biber ve domatesi katın Üzerlerine 2 kepçe sıcak tavuk suyu döktükten sonra güvecin ağzını kapatın ve ara ara karıştırarak hafif ateşte pişirin Yemek pişince üstüne dereotu serpin Servis yapın |
|